Deşi teleschiul funcţionează ca într-o zi normală, el merge mai mult gol.
„Am venit să ne relaxăm două-trei zile după revelion. Din păcate, nu am prins zăpadă cum trebuie, chiar momentul în care ne-aţi prins predăm schiurile. Vom încerca săptămânile viitoare, sperăm să fie zăpadă”, a spus unul dintre turiștii aflați la munte.
„Acum e prost, turiştii se plâng. A început să plouă, zăpada e mică, e rău”, a declarat Aurelia Fuger, responsabilul unei pârtii de schi.
„A fost o perioadă frumoasă în care am avut şi 65 de centimetri zăpadă. A venit un val de căldură şi acum, turişti sunt puţini. Sunt zone cu pietre, pământ”, a spus Călin Gligor, instructor de schi.
Cei cu afaceri în zonele montane spun că salvarea lor trebuie să vină, la propriu, de sus.
„Numai Dumnezeu să ne dea zăpadă şi atunci s-ar redresa situaţia total şi pentru cabanieri, turişti şi noi şi toată lumea”, a mai spus Aurelia Fulger.
„A plouat, zăpada e moale, camere goale. Din păcate, profit nu”, a spus Dana Gligor, cabanier.
Ionel Petruse deţine un magazin de închirieri articole sportive. Crede că anul acesta va ieşi în pierdere.
„Am investit foarte mult în schiuri, am un centru de închiriat şi toate sunt praf din cauza că nu ninge. Nu am scos nici 10% din investiţie”, a spus el.
Anul trecut, spre exemplu, era zăpadă din plin chiar şi la începutul lunii noiembrie, dar acum primul strat semnificativ s-a așezat înainte de Crăciun şi se topeşte de la zi la zi. Meteorologii au, însă, şi veşti bune. La sfârşitul lunii ar putea ninge abundent la munte.