Cârnaţi de toate felurile, pastramă şi brânză. Toate 100% naturale.
Magazinul din centrul istoric al Sibiului este deschis de la primele ore ale dimineții și se închide seara târziu.
„Aici putem întâlni produse lactate, brânzeturi din oaie, vacă, capră, produse de carmangerie. Prețurile sunt de producător”, spune Romeo Cristea, vicepreședinte al Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale și Ecologice.
În magazinul deschis de o asociație a oierilor din Marginimea Sibiului, un kilogram de brânză de burduf costă 35 de lei, în timp ce un kilogram de caș de vacă nu trece de 22 de lei. Cine are gusturi mai rafinate, poate să cumpere urdă dulce la un preț de 15 lei kilogramul. Cârnații de oaie ori de vită costă 25 de lei kilogramul, iar pastrama este cu cinci lei mai scumpă.
Clienții consideră că prețurile sunt bune, iar produsele sănătoase
Cu ajutorul magazinului, fermierii și ciobanii au o piață de desfacere asigurată pentru produsele lor. Astfel, aceștia scapă de intermediari, dar și de locurile restrânse din piețele agroalimentare.
„Este bine, că eu nu prea umblu prin piețe, că eu îs tot cu animalele, le păzesc”, a spus Mircea Despa, un crescător de animale.