Moise Guran mărturiseşte că această ştire a născut puncte de vedere divergente în cadrul echipei Biziday. Realizatorul are o altă opinie față de colegii săi.
Timpul petrecut într-o companie sau experienţa în funcţia actuală nu îţi garantează întotdeauna nici promovarea şi nici un salariu mai mare. Din contră, cu timpul, există riscul să primeşti din ce în ce mai multe sarcini deşi salariul va rămâne neschimbat.
Trecerea de la un job la altul poate garanta însă creşteri constante de salariu, după cum arată un studiu realizat de Fundaţia Resolution. Concret, între 2007 şi 2014, angajaţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 29 de ani care şi-au schimbat locul de muncă au ajuns să câştige cu 11,8 la sută mai bine faţă de cei care rămân în aceeaşi firmă sau pe aceeaşi funcţie ani la rând şi care au reuşit să obţină un plus de 4,4 procente la final de an.
În România, companiile oferă, în medie, salarii cuprinse între 1.200 şi 1.800 de lei pentru tinerii aflaţi la primul loc de muncă, însă aceştia renunţă destul de uşor pentru oferte salariale mai mari de la alt angajator, după ce adună mai multă experienţă.
De altfel, ca să nu intervină plafonarea la serviciu, specialiştii în resurse umane recomandă ca, o dată la cel mult şapte ani angajaţii să se reorienteze în carieră.
O altă metodă de creştere a salariului ar fi promovarea, adică tinerii să înveţe cât mai mult pentru a reuşi să urce în ierarhia companiei în care lucrează. Dar cei care vor să se angajeze pe un salariu mai mare trebuie să aibă destulă experienţă şi întotdeauna să fie competitivi.
În plus, cei care vor să schimbe des job-ul pentru un salariu mai mare trebuie să aibă şi o doză de curaj pentru a pleca de la un loc de muncă la altul. Mai ales că schimbarea locului de muncă prea des poate duce angajatul la neîndeplinirea targetului, dar poate pune şi un semn de întrebare patronului care se poate întreba dacă nu cumva este ceva în neregulă cu tine şi de ce ai schimbat atâtea locuri de muncă.
Iată și punctul de vedere al lui Moise Guran: