Spălatul hainelor este o afacere care poate să aducă chiar şi 100.000 de euro. Este povestea unor tineri care au adus faimoasele spălătorii de haine din Statele Unite şi în Bucureşti. Cei mai încântaţi sunt studenţii.
La cămin, maşinile de spălat fie sunt prea puţine, fie nu există deloc. Pentru 10 lei, tinerii îşi pot spăla hainele în doar treizeci de minute. Nu doar studenţii trec pragul spălătoriei. Corporatişti, turişti, dar şi oameni pe care nu îi mai ajută propriile maşini de spălat vin zilnic să-şi cureţe hainele.
Spălatul hainelor, una dintre marile probleme ale studenţiei, şi-a găsit o soluţie modernă. Vestitele spălătorii de haine din America au ajuns şi în Bucureşti.
Pentru doar 10 lei, studenţii pot spăla până La 8 kilograme de haine. Dacă vor şi să le usuce, mai dau încă 5 lei.
Căminele au foarte puţine maşini de spălat. Mai exact, pe o maşină se bat peste 250 de studenţi. Concurenţa este mai mare decât la admitere.
În astfel de condiţii, studenţii aleg să-şi spele hainele în maşini moderne, spaţioase, fără să fie presaţi de timp.
„Practic, mult mai rapid și pentru mine, este mult mai ușor, sincer să fiu, decât, nu știu, a doua alternativă ar fi fost în cameră”, spune un tânăr.
Bogdan, unul dintre cei trei manageri, povesteşte că ideea le-a venit din nevoie.
„Eram foști sportivi care mergeam în cantonament cu lunile și spălam la chiuvetă. Atunci ne-am gândit. Mereu ne-am gândit ce bine ar fi să avem niște spălătorii din alea ca în State”, spune Bogdan Grigoraș, manager.
Au început cu o investiţie mică, însă după doar trei ani, cifra lor de afaceri este una impresionantă.
„Am început cu trei mașini și două uscătoare și investiția inițială a fost undeva în jurul a 15.000 de euro. Anul acesta estimăm o cifră de afaceri de 100.000 de euro”, precizează Bogdan Grigoraș.
Spălătoria ca în America (laundromat) e deschisă non-stop. Are şi pagină de internet, unde clienţii pot verifica dacă este aglomerat.