După 14 ani de cules căpșuni în Spania au pornit o afacere în România

Data actualizării: Data publicării:
romani capsuni

Timp de 14 ani au cules căpşuni în Spania, iar când s-au întors acasă au pornit o afacere tot bazată de căpşuni. Au ajuns să aibă o producţie anuală de patru tone de fructe care ajunge în pieţe şi într-un lanţ de supermarketuri. Este povestea a doi soţi din Mehedinţi care au depăşit statutul de căpşunari în Spania şi au succes la ei acasă.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

Elena şi Traian Frimu au muncit din greu în provincia spaniolă Huelva, încă din anul 2000. El a lucrat pe un utilaj, iar ea a fost şefa echipei de culegătoare. În 2014 s-au întors acasă cu 3.500 de euro şi i-au investit pe toţi în cultura de căpşuni şi afine. Soţii Frimu lucrează acum pentru ei.

Am zis dacă acolo se poate de ce nu și la noi? Acolo aveam program, dar aici nu. Muncim de dimineața până seara și avem satisfacție când vedem rezultatele”, a explicat Elena Frimu.

Experienţa din afara ţării şi-a spus cuvântul.

Am făcut analiza, am văzut PH-ul Pământului. Sistemul de irigații l-am văzut în Spania unde am lucrat și am luat cel mai modern. Ne-am priceput să ni-l facem singuri”, a explicat Traian Frimu.

Plantaţia se intinde pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi şi include patru soiuri. Unul este adus din Olanda, iar celelalte trei au originea în România.

Afacerea a fost pusă la punct cu ajutorul copiilor. Şi ei au lucrat în străinătate, în Anglia, şi aplică metode noi în agricultură.

Primăvara le stropim cu zeamă bordeleză, în rest sunt sută la sută naturale. Le dăm foarte multă apă. Şi punem mai mult accent pe calitate, nu pe cantitate”, a explicat fiica celor doi, Alina Frimu.

Iar de clienți nu duc lipsă.

„Producția e undeva la patru tone și merge în piețele locale, și o bună parte într-un lanț de supermarketuri”, a spus Liviu Frimu.

Deşi abia anul acesta va rodi, fermierii deja au primit oferte pentru a vinde toată recolta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Călin Georgescu, transfigurat la Poliție. Reacția fostului candidat în fața camerelor de filmat FOTO
Digi FM
Mitică Dragomir, dezvăluiri despre divorțul lui Dan Șucu: „Nu e normal să îi dai soției tale jumătate din...
Pro FM
Diddy, aflat în închisoare, a vorbit la telefon cu Kanye West: "E tragic. Sunt Puff Daddy în închisoare...
Film Now
Zendaya, acuzată că și-a abandonat sora vitregă: „Am trecut prin cancer și chimioterapie singură, fără niciun...
Adevarul
Tensiunile internaționale cresc după ce China a executat patru cetățeni canadieni
Newsweek
Care pensionari nu iau ajutorul de 400 lei la pensie în aprilie, deși au dreptul legal? Ce pensie au
Digi FM
Cine este John Ion Banu, candidat independent la alegerile prezidențiale. A emigrat în SUA înainte de...
Digi World
A urmat dieta carnivoră și a ajuns de urgență la spital. Cu ce probleme s-a confruntat
Digi Animal World
Autoritățile au crezut că au găsit un vultur rănit, dar când l-au analizat, au izbucnit în râs. Ce avea, de...
Film Now
Cine sunt părinții lui Owen Cooper, băiatul care joacă în Adolescence. Oameni simpli și muncitori care fac...
UTV
Andreea Bănică își îngrijorează fanii: „Am plâns ceva...”. Artista, în lacrimi pe rețelele de socializare