Potrivit unor surse din ASF, peste 17% din angajaţi vor să părăsească Autoritatea pentru a primi salarii compensatorii.
Biroul de presă al Autorităţii va oferi detalii de-abia în septembrie, când va fi următoarea conferinţă de presă. Atunci vor fi comunicate date exacte privind câte persoane şi-au dat demisia voluntar, ce salarii compensatorii vor primi şi cum vor fi restructurate posturile.
Consiliul ASF a hotărât, la sfârşitul lunii trecute, aplicarea unui plan voluntar de disponibilizări, pentru a restructura autoritatea. Oamenii nu vor pleca oricum. Ar urma să primească douăsprezece salarii brute lunare.
„Vorbim de un salariu mediu pe lună ce echivalează cu şapte salarii medii pe economie, un salariu mediu în jur a 4.000 de euro pentru cei aproape 600 de salariaţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară”, a spus Andreea Paul deputat PDL.
Asta înseamnă compensaţii de aproape 50.000 de euro pentru cei care pleacă de bunăvoie.
„Nu e decizia lui câţi bani primeşte, ci a celui care dă banii”, a spus George Butunoiu, consultant în resurse umane.
„Trebuie să existe o compensare cînd un angajat părăseşte compania, dar nu trebuie să ajungem la sume exorbitante. Ele trebuie să fie corelate şi cu rezultatele acestuia, cu situaţia generală a companiei”, a spus Corina Diaconu, director al unei companii de resurse umane.
La ASF, perioada următoare anunţă şi alte schimbări. O restructurare ce va presupune desfiinţarea unor posturi şi înfiinţarea altora pentru care se va organiza concurs.
Din cei 600 de angajaţi ai ASF, 160 au funcţii de conducere iar 150 sunt rude de gradul I si II cu persoane politice, potrivit organigramei instituţiei, consultată de Digi24.
ASF şi-a început activitatea la finele lunii aprilie 2013, prin comasarea atribuţiilor Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare, a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi a Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.