Dronele sunt cheia pentru a câștiga avantaj în fața Rusiei, spune șeful armatei ucrainene

Data publicării:
Photo of Ukrainian soldiers training with a drone
Analiștii militari spun că dronele ar putea oferi Ucrainei un avantaj tehnologic în fața Moscovei. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Dezvoltarea sistemelor fără pilot, a dronelor, este cheia pentru a oferi Kievului un avantaj față de forțele ruse „superioare numeric”, a declarat comandantul șef al armatei Ucrainei, Oleksandr Sîrski, luni, conform Reuters.

„Dezvoltarea utilizării sistemelor fără pilot este prioritatea mea”, a spus Sîrski pe Telegram după întâlnirea cu adjunctul său, Vadym Sukharevskyi. „Căutăm soluții asimetrice pentru a obține un avantaj calitativ față de un adversar superior numeric”, a mai scris Sîrski.

Folosirea dronelor din ce în ce mai mult de către ambele părți a mutat focusul de pe conflictul de pe câmpul de luptă, la lovituri rapide și letale asupra infrastructurii militare, energetice și de transport.

Pe măsură ce armata ucraineană este depășită pe câmpul de luptă, forțele Moscovei au crescut presiunea pe întreaga linie a frontului și au obținut câștiguri graduale.

Președintele Vladimir Putin, căruia i s-au acordat duminică încă șase ani la putere după ce a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat că forțele moscovite au un avantaj pe câmpul de luptă din Ucraina și a promis că va continua operațiunea sa militară.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ca parte a reformelor sale militare, a ordonat în februarie crearea unei filiale a forțelor armate ale Ucrainei dedicată dronelor. Sukharevskyi a fost însărcinat cu dezvoltarea sistemelor fără pilot și utilizarea lor de către soldați.

Analiștii militari spun că dronele ar putea oferi Ucrainei un avantaj tehnologic în fața Moscovei, având în vedere lipsa de obuze de artilerie și alte arme tradiționale. Dar industria rusă a dronelor se dezvoltă și ea rapid.

Pe măsură ce dronele devin mai mici, mai letale și pot zbura mai mult, pot pătrunde mai adânc pe teritoriul rușilor, Ucraina se folosește de ele pentru a ataca rafinăriile de petrol din Rusia, eliminând aproximativ 7% din capacitatea sa de rafinare în primul trimestru.

Atacurile cu drone aeriene și maritime ale Ucrainei asupra flotei ruse de la Marea Neagră din Crimeea, dintre care unele au avut succes, au determinat, de asemenea, ministerul rus al Apărării să promită, în weekend, că va proteja flota de viitoare atacuri.

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a început în urmă cu mai bine de doi ani și de atunci a ucis mii de oameni de ambele părți și a strămutat milioane de ucraineni.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Care este vârsta maximă până la care poți conduce în România? Ce prevede Codul Rutier
Digi FM
Ceasul purtat de Mark Zuckerberg a devenit viral. Cât costă și de ce este extrem de rar
Pro FM
Nelly Furtado, apariție rară în costum de baie: E în regulă să fiți OK cu ce vedeți în oglindă. Nu are...
Film Now
Dezvăluiri despre Jennifer Lopez, după ce a divorțat oficial de Ben Affleck: „Basmul promis s-a transformat...
Adevarul
Cristian Tudor Popescu îi sugerează lui Iohannis ce să discute cu Trump. „Nu vreți și România?”
Newsweek
Se dau 3.000 lei în plus la pensie. Șeful Casei de Pensii spune care pensionari iau banii. Și cum?
Digi FM
Tudor Chirilă, convins de o prezentatoare TV să-și cumpere o casă veche pe lângă Sibiu. FOTO după...
Digi World
Şapte tipuri de cancer sunt legate de consumul de alcool. Ce măsuri solicită autoritățile medicale din SUA
Digi Animal World
Pisica care a cucerit TikTok-ul. Poziția hilară în care doarme i-a adus 4 milioane de vizualizări
Film Now
Îndrăgostit până peste cap. Hugh Jackman, de mână cu Sutton Foster, la patru luni de la despărțirea de soție
UTV
Elena Viscu, declaratii transante despre relatia cu CRBL. „Sunt eu cu chipul acesta de zana, dar pana la...