Directorul de la „Matei Balș”, despre starea lui Florin Piersic: Nu este o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol

Data publicării:
florin piersic vorbeste la microfon pe o scena
Florin Piersic. Foto: Inquam Photos / Cristi Vescan

Directorul medical al Institutului "Matei Balş", Adrian Marinescu, a declarat, miercuri, că nu se discută la acest moment despre o infecţie care să îi pună actorului Florin Piersic viaţa în pericol.

"Dânsul nu numai că este stabil, nu aş spune că starea generală este foarte bună deoarece vorbim, până la urmă, de vârstă, de bolile cronice, dar, fără discuţie, nu este aşa cum s-a spus un risc vital, nu este o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol în viitorul apropiat, motiv pentru care ceea ce facem noi încă de aseară, de când a ajuns la noi, este o evaluare care nu ţine doar de procesul infecţios. Aici discutăm tot practic: partea ortopedică, cardiologică, tot ce se întâmplă. (...) Nu discutăm despre o infecţie care să îi pună în acest moment viaţa în pericol. Cred că este partea cea mai importantă. Ce va fi în viitorul apropiat şi cum vom aborda lucrurile este o altă discuţie, dar nu se pune problema să fie o stare gravă care să îi pună viaţa în pericol", a afirmat medicul, la Antena 3, citat de Agerpres.

Întrebat dacă există posibilitatea ca actorul să fie operat din nou în următoarele zile, Marinescu a răspuns: "Cu siguranţă că toate sunt de luat în calcul. Evaluarea nu este făcută doar de către infecţionist, este logic să fie aşa, sunt ortopezii şi partea de cardio, vom alege cea mai bună soluţie. În momentul în care se va pune problema, poate şi în orele următoare sau ziua următoare, să avem o altă abordare sigur că vom anunţa".

Potrivit directorului medical, problema constă în ce măsură infecţia ar ajunge "să aibă un răsunet mare şi să modifice multe lucruri".

"Stafilococul, despre el vorbim, dacă este un stafilococ pe care noi îl numim cuminte, adică sensibil la aproape toate antibioticele, se găseşte şi pe piele. El poate să convieţuiască destul de uşor la oricare dintre noi. Atunci când ai un sistem imunitar cu probleme acel stafilococ şi el, la rândul lui, va face mai mult rău, categoric. Nu ştiu dacă este discuţie de branulă sau este o discuţie generală că există riscul ca dintre bacterii, cum este şi stafilococul, să dea infecţia. Problema mea nu este asta că dă infecţia, ci în ce măsură această infecţie ajunge să aibă un răsunet mare, să modifice multe lucruri, să ducă până la urmă la un prognostic negativ. Asta facem şi asta trebuie monitorizat", a explicat medicul.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri