Video&Foto Cum falsificau mai mulți români pantofii sport de firmă. Încălțămintea era vândută apoi pe internet, la "superofertă"

Data publicării:
incaltaminte falsificata
Pantofii sport erau cumpărați angro, simpli, și erau inscripționați într-un atelier ilegal. Sursa foto: Poliția Română

Mai mulți români sunt acuzați că ar fi vândut pantofi sport falsificați, pe care chiar ei îi incripționau cu mărci cunoscute. Încălțămintea era comercializată apoi online, prin intermediul a patru site-uri, la superofertă. Pentru a proba suspiciunile, anchetatorii au făcut, marți, 5 percheziții și au dat în vileag afacerea care îi îmbogățise pe suspecți în ultimii doi ani.

Pantofii sport erau cumpărați în regim angro, simpli, fără însemne ale unor mărci cunoscute. Ulterior, suspecții ar fi aplicat, într-un atelier ilegal, însemnele brand-urilor de firmă.

Afacerea ar fi funcționat încă din anul 2022. Fiecare pereche de încălțăminte sport fake era vândută online, pe site-uri special create de suspecți, la prețuri cuprinse între 90 și 120 de lei.

La perchezițiile făcute marți, la 5 adrese din București, oamenii legii au descoperit aparatele cu care mărcile ar fi fost aplicate, folii cu însemnele de marcă, pantofi sport fără marcă, cât și cu o marcă susceptibilă a fi contrafăcută.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Dosarul penal a fost întocmit ca urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor, din materialul probator administrat până în prezent rezultând faptul că persoanele cercetate, în perioada 2022 – prezent, prin intermediul a 4 site-uri de comerț on-line administrate de către aceștia, ar fi oferit spre comercializare pantofi sport, purtând mărci consacrate/notorii, susceptibile a fi contrafăcute.

Pantofii sport ar fi fost achiziționați în regim en-gros, fără însemne ale unor mărci, iar ulterior, persoanele bănuite, prin intermediul unor dispozitive neavizate, ar fi aplicat însemnele mărcii protejate, contrafăcând marca respectivă, iar produsul final ar fi fost pus în circulație prin comercializare on-line, cu prețuri între 90-120 de lei bucata", au transmis, într-un comunicat de presă, reprezentanții Poliției Române. 

Percheziții la persoane bănuite de punere în circulație a produselor contrafăcute. Sursa foto: Poliția Română
Percheziții la persoane bănuite de punere în circulație a produselor contrafăcute. Sursa foto: Poliția Română

Suspecții sunt cercetați acum pentru punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare și evaziune fiscală.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri