Circulaţia a fost oprită pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa şi pe calea ferată, din cauza unui incendiu de vegetaţie

Data actualizării: Data publicării:
incendiu
Circulaţia pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa a fost oprită, luni, din cauza unui incendiu de vegetaţie. Foto: Captură video

Circulaţia pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa a fost oprită, luni, din cauza unui incendiu de vegetaţie izbucnit în zona kilometrului 34, în judeţul Călăraşi, din acelaşi motiv fiind întreruptă şi circulaţia trenurilor pe magistrala 800, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.

ACTUALIZARE 21.00 Circulaţia feroviară a fost redeschisă la ora 20:17, în condiţiile normale de trafic, pe intervalul Brăneşti - Fundulea - Săruleşti, iar trenurile care au staţionat au acumulat în total 1.400 de minute de întârziere, a informat luni seara CFR SA.

Potrivit sursei citate, IC 581 a fost primul tren reînscris, la ora 20:22, în circulaţie, pe sensul spre Constanţa, iar IR 11506 primul tren reînscris, la ora 20:25, în circulaţie, pe sensul spre Bucureşti.

Circulaţia feroviară între staţiile Săruleşti - Fundulea - Brăneşti (de pe secţia Lehliu - Bucureşti Nord) a fost oprită temporar, în jurul orei 18:00, pe o distanţă de aproximativ 14 km, ca urmare a unui incendiu de vegetaţie.

"Din cauza incendiului la vegetaţie, care s-a extins până în zona de siguranţă a căii ferate de pe intervalul Brăneşti - Fundulea - Săruleşti, 11 trenuri de călători care au staţionat temporar, până la finalizarea intervenţiilor desfăşurate de ISU, au acumulat în total 1.400 de minute de întârziere", a afirmat purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan

La rândul său, CFR Călători a anunţat că au staţionat următoarele trenuri de călători, care tranzitau zona: IC 536 Constanţa - Braşov; IC 581 Bucureşti Nord - Constanţa; IR 1588 Constanţa - Bucureşti Nord; IR 1682 Constanţa - Bucureşti Nord; IR 1922 Oradea - Mangalia; IR 1942 Mangalia - Satu Mare şi R 8010 Constanţa - Bucureşti Nord.

ACTUALIZARE 20.30: ”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier a fost reluat normal pe ambele sensuri ale autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, însă valorile de trafic se menţin ridicate pe sensul către Capitală, între loc. Medgidia şi Feteşti, dar şi între loc. Săruleşti ş Brăneşti”, a transmis Centrul Infotrafic. 

"Un incendiu de vegetaţie se manifestă în proximitatea autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa, la kilometrul 34, în zona localităţii Fundulea, judeţul Călăraşi. Din acest motiv, vizibilitatea este redusă", se precizează într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Traficul rutier a fost oprit pe sensul către Capitală, fiind deviat de la kilometrul 35, prin oraşul Fundulea. De asemenea, circulaţia este oprită şi pe sensul către litoral, fiind deviată de la kilometrul 23, prin localitatea Brăneşti.

Din cauza vizibilităţii reduse, a fost întreruptă şi circulaţia feroviară pe magistrala 800 Bucureşti-Constanţa, se mai menţionează în comunicat.

CFR Călători: Cel puţin 3 trenuri oprite

Circulaţia feroviară între staţiile Săruleşti - Fundulea - Brăneşti (de pe secţia Lehliu - Bucureşti Nord) este întreruptă temporar, în jurul orei 18.00, pe o distanţă aproximativ de 14 km, ca urmare a unui incendiu de vegetaţie, conform unui comunicat al CFR Călători.

În prezent, trenurile de călători care tranzitează zona, staţionează. Astfel, au fost afectate trenurile: IC 581 Bucureşti Nord - Constanţa; IR 1588 Constanţa - Bucureşti Nord; R 8010 Bucureşti Nord.

Drept urmare, circulaţia trenurilor CFR Călători va fi afectată, înregistrându-se întârzieri. În zona afectată sunt prezenţi şi pompierii militari care participă la stingerea incendiului.

Circulaţia în zona afectată, se desfăşoară, în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA.

Detalii despre aspecte referitoare la intervenţiile ce au loc ca urmare a întreruperii circulaţiei (cauze, timp de remediere şi reluarea acesteia) pot fi solicitate la managerul infrastructurii feroviare - CFR SA, cel care organizează şi dirijează circulaţia tuturor trenurilor pe calea ferată.

La ora 18,38, CFR SA a anunţat că drezina pantograf a SRCF Bucureşti a parcurs, pentru verificare, intervalul CF Brăneşti - Fundulea: pe firul I incendiul a fost stins, iar în zona căii ferate aferente firului II mai sunt câteva focare, unde acţionează pompierii.

De asemenea, CFR SA a precizat că de la ora 18:45 s-a solicitat scoaterea de sub tensiune şi a firelor de contact aferente liniilor de la 1 la 4 din staţia Fundulea, precum şi pe ambele sensuri (fir I şi II) Brăneşti - Fundulea. Echipele ISU acţionează în continuare pentru lichidarea incendiului.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, circulaţia este oprită de poliţie pe ambele căi pe Autostrada A2, km. 34+000, din cauza unui incendiu puternic de vegetaţie care produce mult fum. Conform unei postări pe pagina de Facebook a companiei, traficul rutier de pe ambele căi este deviat la km. 22+500 (calea 1) şi km. 36 (calea 2) spre DN3. La faţa locului se află poliţia, ambulanţa SMURD, pompierii şi lucrători de la drumuri naţionale.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
Digi FM
Tudor Chirilă, reacție după ce tricolorii au fost învinși de olandezi: „Nu e puțin lucru. Băieții ăștia au...
Pro FM
Katy Perry, într-un costum de baie îndrăzneț, alături de Orlando Bloom. Silueta artistei, din nou în centrul...
Film Now
Richard Gere face trecerea la televiziune. Va juca alături de Michael Fassbender într-un serial produs de...
Adevarul
O şcoală din Cluj aruncă la gunoi sute de cărți? Adevărul din spatele unei știri revoltătoare
Newsweek
VIDEO Tânăr după BAC: „O să dau la Litere chiar dacă mor de foame. Asta îmi place
Digi FM
Câți bani câștiga Smiley când făcea parte din trupa Simplu: „Ne facem de râs! Strângeam bani să mâncăm la...
Digi World
De ce-i ciupesc țânțarii pe unii oameni mai mult decât pe alții. Ce explicații au reieșit în urma mai multor...
Digi Animal World
Un bărbat a avut parte de șocul vieții când a mers noaptea la toaletă. A aprins lumina și a văzut cum se...
Film Now
Jamie Foxx rupe tăcerea cu privire la boala misterioasă care aproape i-a provocat moartea: „Prețuiesc fiecare...
UTV
Emily Burghelea a fost implicata intr-un accident grav de masina. "Nu stiam daca mai am fata. Nu simteam...