Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, întrebat în legătură cu faptul că PNL nu ar dori numirea lui Toni Greblă în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), că nu există niciun blocaj în coaliţie pe această temă şi nu se discută împărţirea acestei funcţii între PNL şi PSD, votul urmând să fie dat peste două săptămâni.
"Nu există niciun blocaj. Îmi pare rău dar şi domnul Toni Greblă a fost judecător la Curtea Constituţională. Cu toţii avem un trecut. O să fie (în Parlament - n.r.) un vot pe AEP, cred că nu va fi mâine, va fi peste două săptămâni", a spus Ciolacu, întrebat despre faptul că liberalii ar dori rediscutarea situaţiei privind numirea lui Toni Greblă la AEP, pentru a fi pus un independent în fruntea acestei instituţii.
Despre preluarea acestei funcţii de către un liberal, Ciolacu a spus: "Repet, despre preşedintele AEP nu discutăm politic şi nu îl împărţim politic între PSD şi PNL".
"A existat o procedură în Parlament, unde s-au depus anumite dosare, unele au fost acceptate. (...) Deci, sunt ferm convins (de independenţa instituţiei - n.r.). Experienţa domnului Greblă poate să asigure independenţa la AEP", a adăugat Ciolacu, citat de Agerpres.
În legătură cu faptul că fostul preşedinte al AEP Constantin Mituleţu-Buică şi-a reluat funcţia de secretar general al AEP, Ciolacu a spus că nu poate să comenteze.
"Nu-mi cereţi să încalc legea sau să fac un abuz în serviciu de dorinţa dacă este normal sau anormal. Domnul Mituleţu a câştigat un concurs de secretar general. Nu am în atribuţiile mele la Cameră nici să-l schimb pe domnul Mituleţu. Nu este un loc călduţ. Dânsul, înainte să fie preşedinte la AEP, a fost secretar general. Din punctul meu de vedere, când s-a adus atingere instituţiei AEP, eu i-am solicitat domnul Mituleţu că ar fi cazul să-şi înainteze demisia. Cred că a fost super corect", a adăugat liderul PSD.
Comisiile juridice ale Parlamentului i-au avizat favorabil, luni, pe Iulia Andreea Băbeanu şi Toni Greblă pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP).
Plenul Parlamentului urma să se întrunească marţi pentru a da votul pe această temă.
Editor : A.P.