Ce se va întâmpla cu mini-submarinul adus de Elon Musk în Thailanda pentru operațiunea de salvare
Data actualizării: Data publicării:
Chiar dacă mini-submarinul adus de Elon Musk în Thailanda nu a putut fi folosit în operațiunea de salvare a celor 12 copii din labirintul de grote, dispozitivul ar putea fi însă util pentru alt tip de misiuni, a declarat un oficial militar.
Ramificațiile strâmte ale peșterii din Thailanda au făcut ca mini-submarinul construit de echipa lui Elon Musk să nu poată fi folosit în misiunea de salvare, dar s-ar putea dovedi foarte util într-un spațiul acvatic deschis, scrie The New York Times, care îl citează pe generalul Chalongchai Chaiyakham, comandantul Armatei a Treia thailandeze.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Potrivit oficialului militar, mini-submarinul va intra în dotarea forțelor Navy Seal Thailanda.
Elon Musk s-a implicat în misiunea de salvare a copiilor și a antrenorului acestora după ce un fan din Africa l-a rugat pe Twitter să facă acest lucru.
În primă instanță, Musk a trimis o echipă de opt ingineri SpaceX și The Boring Company în Thailanda. Apoi, coordonat de un expert britanic în scufundări - Richard Stanton, care a condus echipa de scafandri, a construit weekendul trecut un mini-submarin din părți de rachetă Falcon, pe care SpaceX o produce.
După care a zburat personal în Thailanda, unde s-a întâlnit cu premierul, a vizitat peștera în care erau blocați copiii și a donat dispozitivul statului thailandez, pentru a putea fi folosit în alte situații.