La Institutul "Marius Nasta" din București este angajat un singur pompier, dar acesta este în concediu de șase luni, a declarat managerul instituției sanitare, Beatrice Mahler.
Potrivit lui Beatrice Mahler, s-a ajuns la această situație pentru că pompierul respectiv a combinat concediile medicale cu cel de odihnă.
Managerul spitalului a afirmat că ar fi nevoie de o schimbare a legislației pentru a evita astfel de situații.
"Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni", a spus Mahler.
Ea a precizat că echipa tehnică, care verifică instalațiile este formată din trei angajați, și că în institut sunt doi electricieni.
Beatrice Mahler a menționat că cei care au sunat la 112 au văzut flacără și fum, dar că focul s-a stins repede, "de la sine".
Mahler a făcut precizări și despre modul în care personalul medical a intervenit la incidentul de duminică seară.
"Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar, toți din pavilionul Covid au intrat în zona roșie, adică 24 de persoane – personal medical, asistente, infirmiere, brancardieri", a spus Mahler.
Potrivit managerului, medicii de gardă au luat legătura cu familia fiecărui pacient.
Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că, din primele informații, la unitatea mobilă ATI de la Institutul „Marius Nasta” din București nu a fost vorba despre un incendiu.
Patru pacienți din cei șapte aflați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul "Marius Nasta", unde duminică seara avut loc un incident, se află la terapie intensivă. Unul este într-o stare mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului, a anunțat Beatrice Mahler.
"Pacienții și personalul nu au fost în pericol", a spus Mahler, care a precizat că "emoția și teama predomină în spitale, orice miros de fum sau de material ars creează panică și controale, indiferent de ora din zi și din noapte".
Editor : Georgiana Marina