Vremea se răcește brusc în nordul României, iar în regiunile montane sunt prognozate precipitații sub formă de ninsoare. În primul weekend din 2025, temperaturile vor fi scăzute, cu maxime care nu vor depăși 11 grade Celsius. Ninsorile vor afecta regiunile montane, unde stratul de zăpadă va atinge până la 20 de cm. Din cauza viscolului puternic, pârtiile din Sinaia au fost închise astăzi, rafalele de vânt atingând 120 km/h.
Pe parcursul zilei de astăzi, 3 decembrie, temperaturile se vor răci în cea mai mare parte a teritoriului, astfel, doar în sudul și sud-estul țării vor mai fi valori de temperatură mai ridicate.
Maximele vor fi între 0 și 11 grade Celsius, dar în zona Luncii Dunării și în Dobrogea termometrele vor indica până la 13-14°C.
Cerul va fi predominant noros și vor cădea precipitații în regiunile intracarpatice.
În nordul țării se va instala ninsoarea, în timp ce în restul regiunilor vor fi precipitații mixte și temporar va ploua în sud.
Vremea în București
În Capitală, vremea va rămâne ușor mai caldă decât media acestei perioade, cu temperaturi ce nu vor depăși 10-11°C.
Cerul va fi variabil, dar se va înnora treptat, iar spre seară vor fi perioade de ploaie ușoară, cu vânt moderat.
Vremea la munte
La munte, ninsoarea va fi viscolită, temperaturile vor scădea semnificativ față de ieri, iar aproape toate stațiunile vor înregistra ninsori.
Stratul de zăpadă nou căzut va ajunge până la 20 cm, iar la altitudini de peste 1.700 m, vântul va sufla cu până la 90 km/h. Vizibilitatea va fi foarte scăzută și zăpada va fi troenită.
Intensificări ale vântului vor fi semnalate și în sudul, centrul și estul țării, cu rafale de aproximativ 50 km/h.
În weekend, vremea va continua să se răcească, iar în zonele montane vântul va rămâne puternic. Ninsorile se vor opri, dar viscolul va persista.
Pârtii închise din cauza viscolului
Noaptea trecută, în zonele de munte a fost viscol puternic, iar rafalele de vânt au atins 120 km/h.
Din cauza vântului puternic, pârtiile din Sinaia au fost închise, iar telegondola nu funcționează, din cauza riscurilor mari.
De asemenea, vizibilitatea în zonă este extrem de redusă.