Aparatele montate pentru a alunga ciorile din parcul Cișmigiu sperie oamenii, nu păsările. Spre surprinderea celor care ies la o plimbare în parc, aparatele pornesc din senin, dar ciorile s-au obișnuit deja, după cum spun cei care stau în zonă. Oamenii se simt ca într-un film de groază, iar sunetele par să nu aibă nici pe departe efectul așteptat.
Ana-Cristina Micu, jurnalist Digi24: Aceste aparate ar trebui să țină ciorile la distanță prin zgomotele pe care le fac, însă, în realitate, spun oamenii, nu reușesc altceva decât să îi alunge pe ei din parc atunci cand vor să petreaca o dupa-amiază liniștită.
Reporter: Ce parere aveti despre zgomotele astea pentru ciori?
Bărbat: Sunt minunate, un fel de „Războiul stelelor”.
Tânăr: Puțin cam scarry, mai ales noaptea.
Turistă: E mult prea mult! Absolut. Am crezut că erau păuni uciși.
Chiar dacă oamenii sunt deranjați, ciorile par să se fi obișnuit cu zgomotul care ar fi trebuit să le îndepărteze.
Femeie: Ele s-au obișnuit cu așa ceva. Nu știu cât de eficiente sunt, pentru că eu văd de la balcon când trec ciorile, și le văd cum vin spre parc.
Jurnaliștii Digi24 au încercat să obțină un punct de vedere de la Primăria Capitalei, dar și de la Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, fără rezultat. Dacă în Sri Lanka autoritățile au decis să acopere publele de gunoi, în Tokyo ciorile au fost îndepărtate din oraș cu capcane, dar și cu roiuri de albine. Suedia, în schimb, se gândește să profite de inteligența păsărilor negre și să le învețe să strângă resturile de țigări și gunoaie.
Reporter: Ana-Cristina Micu / Operator: Eugen Sandu
Editor : Liviu Cojan