Vicepremierul Paul Stănescu, prezent joi, la Slatina, la vernisajul unei expoziţii cu sculpturi reconstituite după operele lui Constantin Brâncuşi, a anunţat că va susţine realizarea unui coloane a infinitului în Bucureşti.
După ce a vizitat expoziţia şi sculptorul Rodion Gheorghiţă i-a prezentat un material privind realizarea în Bucureşti a unei coloane a infinitului, conform unui proiect al lui Brâncuşi, Stănescu a declarat că va discuta cu primarul general al Capitalei şi s-a arătat convins că un astfel de obiectiv poate fi realizat.
"Mi se pare chiar o idee minunată ca la Casa Poporului să avem o coloană a infinitului, cred că ar trebui să dispară gardurile, ar trebui să dispară multe lucruri de acolo", a spus Stănescu.
Potrivit artistului plastic Rodion Gheorghiţă, care a realizat reconstituirile după operele lui Brâncuşi, proiectul unei coloane a infinitului în Bucureşti prevedere realizarea unei coloane din inox, cu înălţimea de 52 de metri.
Directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, Viorel Pintea, a arătat că expoziţia de la Slatina, cu sculpturi reprezentând reconstituiri după operele lui Brâncuşi, înseamnă "înainte de toate, în Anul Centenarului, un element de identitate naţională".
Expoziţia "Constantin Brâncuşi - opere reconstituite", în care sunt prezentate 25 de sculpturi reconstituite după operele dispărute sau distruse ale lui Constantin Brâncuşi, a avut vernisajul joi, la Muzeul Judeţean Olt. Sculpturile sunt realizate de Rodion Gheorghiţă, iar la realizarea evenimentului a contribuit cercetătorul Constantin Barbu.
La Slatina a fost prezent şi fostul ministru al Culturii Andrei Marga, care a afirmat că încă "se face puţin pentru a fixa în patrimoniul României opera lui Constantin Brâncuşi" şi a "valorifica" operele din ţara noastră ale marelui sculptor.
FOTO: Agerpres