Un notar din Oradea este cercetat după ce a ajutat un cuplu să capete fraudulos o moștenire de 1,8 milioane de lei. Cum s-a aflat totul

Data actualizării: Data publicării:
DNA Romania
Procurorii DNA din Oradea au anunțat trimiterea în judecată a unui notar pentru că a pus în executare un testament fals.

Procurorii DNA din Oradea au anunțat trimiterea în judecată a unui notar pentru că a pus în executare un testament fals. Notarul este acuzat că a ajutat un cuplu să intre în posesia unei moşteniri în valoare de peste 1,8 milioane de lei, rămasă de pe urma morții în condiții suspecte a unui bătrân.

Totul a început în momentul în care un cuplu a stat în gazdă la un bătrân timp de două săptămâni, înainte de a-l convinge pe acesta să meargă alături de ei într-o vacanță. Însă, bătrânul nu s-a mai întors acasă, iar după câteva săptămâni familia a fost informată că acesta a murit, dar nu înainte de a cere să fie incinerat. Moștenitorii de ocazie s-au întors din vacanță împreună cu testamentul prin care primeau averea bărbatului. Rudele bătrânului au depus mai multe plângeri, iar procurorii DNA au transmis că actul era falsificat, iar notarul care l-a înregistrat a comis un abuz.

„În perioada 2019 – 2020, inculpata Ochiș Lucia Doina, în calitate de notar public, cunoscând caracterul fals al testamentului olograf furnizat de către cei doi inculpați persoane fizice, ar fi deschis procedura succesorală notarială privind masa succesorală rămasă după defunct, iar ulterior ar fi emis încheieri și certificate de legatar/suplimentare de legatar în beneficiul inculpatei B.G.M. privind bunuri din moștenirea respectivă, a căror valoare însumată este de 1.854.867 lei. În calitatea sa de notar public, inculpata Ochiș Lucia Doina, deși avea obligația ca, anterior validării testamentului olograf, să verifice pe baza unei expertize grafice, îndeplinirea tuturor condițiilor legale de validitate ale testamentului olograf, și anume scrierea, semnarea și datarea de către testator a acestui înscris, nu a făcut acest lucru”, au declarat procurorii DNA.

Totodată, procurorii DNA au transmis că notarul a continuat să emită certificate de moștenitori chiar și după ce a luat la cunoștință faptul că existau moștenitori legali care contestau testamentul, dar și că unul dintre inculpați era cercetat pentru infracțiunea de omor, în legătură cu decesul bătrânului în vârstă de 87 de ani.

În cauză a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin celor doi inculpați persoane fizice, iar dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Oradea cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii.

Editor : Ș.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...