Un american, surprins de viața din România: „Frate, am învățat că SUA sunt doar o țară din lumea a treia, disimulată!”

Data actualizării: Data publicării:
american_timisoara_surprins

Un turist american a rămas atât de surprins de realitatea din țara noastră, cu care s-a întâlnit vizitând Timișoara, încât a simțit nevoia să le recomande conaționalilor săi să vină să viziteze România.

Ajuns pe plaiurile noastre, americanul se declară nedumerit în legătură cu faptul că prea puțini dintre compatrioții săi vizitează România și, sperând să le stimuleze curiozitatea și interesul în legătură cu țara noastră, le oferă câteva exemple cât se poate de elocvente despre modul în care se desfășoară viața într-un oraș obișnuit, Timișoara.

”Priviți, își lasă mesele și scaunele afară și nimeni nu le fură!”

”Americanii nu vin în această țară și nu înțeleg de ce!  Mă aflu în centrul orașului, cu nimeni altcineva în jur. Priviți acest loc, nici țipenie de om! 

Mă aflu într-un oraș obișnuit din România și priviți în jur, localurile din zonă își lasă mesele și scaunele afară, peste noapte, și nimeni nu le fură!

Dacă eram în Statele Unite și îți lăsai mesele peste noapte afară fără să fie legate cu un lanț masiv, erau furate și nu le mai vedeai niciodată! Și priviți, aici toate localurile o fac! 

Asta nu are cum să fie adevărat! Au un McDonalds ”drive thru”, dar e unul pentru picioarele tale! Doar te duci la geamul ăsta și faci comanda, nici măcar nu ai nevoie de o mașină ca să faci asta!

”E chiar și un pian. De ce nu-l fură nimeni?”

Și pe asta chiar n-o s-o credeți! Nu numai că-și lasă mesele și scaunele afară, peste noapte, nesupravegheate, dar lasă chiar și un pian! E un pian adevărat! Nu e asigurat cu un lanț sau nimic altceva! Cred că valorează zeci de mii în bani românești. De ce nu-l fură nimeni? 

Poate de vină e mentalitatea mea, tipică New York-ului, dar, acolo cineva l-ar fi furat la doar un minut după ce-ar fi fost lăsat fără supraveghere.

O să spun asta: trebuie să începem să venim în România!”, spune turistul american, în clipul video postat pe X, cu titlul  - ”Bro learning US is actually just a 3rd world country playing dress up” (”Frate, am învățat că SUA sunt doar o țară din lumea a treia, disimulată” - N.R.).

Reacția conaționalilor săi nu s-a lăsat prea mult așteptată, care au apreciat în comentariile lor siguranța vieții din România, în antiteză cu ceea ce se petrece în multe dintre cartierele orașelor americane, acest aspect fiind și un important capitol de dezbatere publică abordat în campania electorală de cei doi candidați la președinție, Donald Trump și Kamala Harris.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : C.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până acum...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
Cine era domnitorul ce a fost ultimul din dinastia Mușatinilor pe tronul Moldovei?  Cine i-a urmat?
Digi FM
“N-am văzut în 64 de ani ploaie în halul ăsta”. Oamenii din localitățile inundate sunt disperați și...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Sharon Stone, ani de coșmar: AVC, 18 milioane $ lipsă, probleme cu vederea și cu memoria. "Tot ce aveam era...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...