Circulația pe Transalpina și Transfăgărășan, cele mai înalte drumuri din România, nu se va mai închide în funcție de perioada calendaristică, ci doar pentru condiții meteo deosebite. Este o decizie luată de curând și care îi bucură pe turiști, dar și pe hotelierii din zonele montane.
La finalul lunii octombrie, drumarii ar trebui să blocheze accesul turiștilor pe cele mai spectaculoase drumuri turistice din țara noastră, însă dacă vremea o va permite, atunci șoselele vor rămâne deschise pentru turiști până la prima ninsoare.
Vremea frumoasă adună turiști din toate colțurile țării, indiferent de anotimp.
Turist: Foarte bine. E superba. Eu am mai fost, dar noaptea, și asta e prima oară când o văd ziua și e superbă.
Turist: E prima dată, dar merită. E cea mai frumoasă țară... Am mai fost și-n alte țări, dar și România e superbă.
Turist: E foarte frumos. E nemaipomenit și vremea astăzi a fost superbă, așa că am putut să mă bucur de tor peisajul ăsta.
Vestea îi bucură și pe proprietarii de pensiuni din zonă.
Mărioara Băbu - administrator cabană: Este benefic și pentru cei care își mai doresc în această perioadă să tranziteze Transalpina și nu numai, să vină să ia un gram de aer curat, pentru că vremea permite și este atât de frumos, era păcat să se închidă.
Atat pe Transalpina, cât și pe Transfăgărășan, drumarii fac zilnic verificări. Șoferii trebuie, însă, să fie atenți. Cei care vor intra cu mașinile pe drumurile închise circulației din cauza condițiilor meteo și ajung în situația în care trebuie să ceară intervenția echipajelor de urgență vor fi obligați să achite costurile intervenției.
Cristi Tudor - purtător de cuvânt DRDP Craiova: Atât timp cât pe carosabil se află zăpadă, gheață, polei, indiferent de data din calendar sunt obligați să aibă anvelope de iarnă și revenim cu rugămintea către participanții la trafic să respecte întocmai toate restricțiile impuse pe acest sector de drum montan.
Pe Transalpina, circulația rutieră este permisă doar 12 ore pe zi, între 8 dimineața și 8 seara.
Editor : I.C