Ursul care a ucis o fată de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost omorât. Animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatori

Data actualizării: Data publicării:
Un apel la 112 anunţă că o tânără a fost atacată de urs, în zona staţiuni Buşteni
Un apel la 112 anunţă că o tânără a fost atacată de urs, în zona staţiuni Buşteni. Foto: Shutterstock

Fata de 19 ani care a fost atacată, marţi, de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită decedată. Animalul sălbatic a fost ucis după ce i-a atacat și pe salvamontiști.

ACTUALIZARE 21.15 Salvamont Prahova a anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat.

Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Surse judiciare au declarat, pentru Agerpres, că fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, însă avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti.

ACTUALIZARE 20.40 Ursul care, marţi după-amiază, a atacat o turistă pe care ucis-o, pe un traseu din Masivul Bucegi, a fost împuşcat. Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încearcă recuperarea cadavrului tinerei de 19 ani, potrivit News.ro.

ACTUALIZARE 19.35 Salvatorii au anulat, marţi seară, misiunea de extracţie cu ajutorul elicopterului a trupului turistei decedată după ce a fost atacată de un urs pe Jepii Mici din Bucegi.

"După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracţie aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate", a informat Salvamont Prahova.

Iniţial, această variantă a extracţiei corpului cu elicopterul a fost luată în calcul pentru a scurta timpul de recuperare a victimei şi pentru a nu mai expune salvatorii montani la potenţiale atacuri ale ursului care se află încă în apropiere.

"Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani", arată Salvamont Prahova.

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.

"În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol. Din discuţiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târată de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor", a transmis anterior Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Conform datelor comunicate la acel moment, apelantul le-a povestit salvatorilor că victima a fost târâtă de animalul sălbatic, astfel că a pierdut-o din raza sa vizuală.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunţat că a fost emis mesaj RO-ALERT în staţiunea Buşteni pentru a semnala prezenţa unui urs în zonele populate/aglomerate.

Animalul a fost observat în zona Cascada Caraiman, precizează ISU.

La faţa locului intervine şi elicopterul SMURD Braşov, arată ISU.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale