Un român cu dublă cetățenie, care locuia într-un kibbutz de la granița Israelului cu Gaza, este dispărut. Soția sa spune, într-un interviu exclusiv pentru Digi24, că speră să fie răpit de teroriști. Așa, ar fi măcar în viață.
Reporter Digi24: Ce știți despre soțul dumneavoastră?
Ella Haimi, soția unui român dispărut în Israel: În clipa asta știu că nu știu nimic despre el. Știu doar că nu e aici cu mine și cu copiii. Nu știu unde este, dar nu e aici. Era într-un grup de zece oameni care, în unele situații, apărau kibbutzul. Și asta au făcut. Dar nu s-a întâmplat niciodată ca atât de mulți teroriști să vină în kibbutz în același timp. A fost foarte, foarte ciudat. Ei nu sunt antrenați să aibă de-a face cu așa ceva, nu sunt soldați, soțul meu este inginer.
Reporter Digi24: De ce vă temeți cel mai mult acum?
Ella Haimi: Că este mort. Pentru că mai sunt peste 400 de cadavre neidentificate. Sper că e viu, în Fâșia Gaza. Asta e dorința mea, să fie răpit. Îl vreau înapoi, copiii au nevoie de el, eu am nevoie de el, toată familia are nevoie de el.
Reporter Digi24: Aveți trei copii. Cum gestionează situația?
Ella Haimi: Știu totul. Dar nu cred că înțeleg că există riscul să nu se întoarcă acasă. Întreabă unde este, ce face, când se întoarce acasă, ce i s-a întâmplat. Multe întrebări la care eu nu le pot răspunde.
Reporter Digi24: Soțul dumneavoastră are și cetățenie română. Încercați să luați legătura cu autoritățile române?
Ella Haimi: De azi am început să vorbim cu Ambasada României și am găsit multă deschidere. M-au făcut să simt că vor să mă ajute.
Chipurile ostaticilor din Gaza apar pe panouri publicitare, din New York, până la București. E o mișcare globală de conștientizare a situației celor 199 de oameni pe care teroriștii Hamas i-au răpit și îi țin captivi în Gaza.
În mai multe orașe din Statele Unite și din Europa, inclusiv în capitala României, fotografiile ostaticilor sunt afișate în locuri publice, cât mai vizibile. De 13 zile de când Hamas i-a răpit, familiile nu mai știu nimic despre cei 199 de ostatici. Printre ei sunt copiii, chiar și un bebeluș de 9 luni, dar și vârstnici de 85 de ani.
Editor : G.M.