Cei care au trăiesc de o viaţă în cartierul Rahova sunt puşi în încurcătură. Nu văd potenţialul turistic al zonei.
Aceștia spun că este vorba despre un cartier „mai sărăcuț” și că e „mai bine să nu vină nimeni”, pentru că nu e mare lucru de vizitat.
Zona, care era secolul trecut un centru comercial important al Bucureştiului, este acum plină de maidanezi, clădiri care stau să cadă şi mizerie. Autorităţile au însă planuri mari.
Odată cu noul proiect, întreaga zonă va fi curăţată şi igienizată, iar clădirile vor fi repuse în valoare. Printre ele şi fostul imobil al Bursei de Mărfuri.
Cea mai radicală schimbare va fi la Piaţa de Flori. Va deveni o zonă pietonală în care vizitatorii vor putea să îşi bea ceaiul printre lalele şi trandafiri, iar în zonă va fi construită şi o parcare subterană de 360 de locuri.
„Bulevardul Unirii a rupt oraşul în două, iar partea de sud a decăzut faţă de centru, iar prin planul urbanistic de dezvoltare asta încercăm”, spune Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al Capitalei.
În plus, transformarea zonei într-una de promenadă îî va obliga pe vânzătorii de flori să renunţe la vechile obiceiuri, care deprimă trecătorii.
Pe viitor, florarii nu vor mai putea să îşi vândă marfa oricum. Vor fi stabilite condiţii clare pentru comercializarea produselor.
Autorităţile au de gând să reabiliteze şi fosta piaţă George Coşbuc. Astfel, cartierul Rahova va putea fi integrat mai uşor în circuitul turistic al Capitalei. Primăria plănuieşte să modernizeze atât bulevardul Uranus, cât şi bulevardul Regina Maria.
Proiectul de reabilitare a cartierului Rahova face parte dintr-un plan de modernizare a Bucureştiului, în valoare de peste 200 de milioane de euro.