În această fabrică se lucrează la foc automat. Comenzile pentru drapelul României au început să curgă încă de acum două luni, iar clienţii mai pretenţioşi şi-au dorit să aibă de 1 Decembrie un steag din mătase. „Am avut de la persoane fizice din țară și chiar și din străinătate, din Spania sau din Germania, din Austria”, a spus Alexandrina Chelu, angajata magazinului de steaguri din Oradea.
Să faci un steag nu e treabă uşoară, spun croitoresele. „Chiar dacă s-ar spune că-s câteva cusături, nu-i așa. Croiul este foarte important, până liniezi materialul, până îl tai, coaserea propriu-zisă, curățirea de ațe, pe urmă vine călcatul”, a spus Iuliana Chelu, proprietara magazinului de steaguri din Oradea.
Printre clienţii magazinului se numără şi domnul Aurel, de profesie taximetrist. El îşi doreşte ca de Ziua Naţională, toţi clienţii să-i admire drapelul pe care îl va monta pe maşină. Cel mai mare steag care a ieşit pe uşa firmei anul acesta măsoară zece metri şi a costat 700 de lei. Cel mai ieftin este 3 lei.