Cei care trec pe la Piaţa Unirii sunt contrariaţi de apariţia de pe trotuar. Un zid de câţiva metri înălţime a răsărit în drumul pietonilor. Rolul său?
„Nu îmi dau seama, că nu e finalizat. Nu am nicio idee, dar văd că are şi o fereastră”, spune un trecător.
„Cred că au luat zidul din Germania şi l-au adus la noi”, spune un altul.
Nici măcar muncitorii care l-au ridicat nu ştiu la ce e bun zidul.
Discuție reporter – muncitori:
Reporter: Nu v-au spus ce înseamnă, ce e cu el?
Muncitor: Noi dăm la lopată...
Reporter: Deci nu ştiţi de ce a fost construit?
Muncitor: Nu ştim.
Zidul a venit la pachet cu o fântână arteziană.
Câteva sute de metri mai departe, tot pe bulevardul Unirii, primăria de sector a mai pus un monument. Douăzeci şi opt de pietre de marmură, fără nicio plăcuţă explicativă, au fost aşezate în mijlocul trotuarului. Locuitorii din zonă sunt puşi din nou să ghicească și nici unul nu știe despre ce este vorba.
De fapt, pietrele vor reprezinta cele douăzeci şi opt de ţări din Uniunea Europeană. Primăria Sectorului trei susţine că toate investiţiile sunt menite să înfrumuseţeze bulevardul Unirii.
„Elementele decorative urbane vor aduce un plus de identitate locului, constituind totodată repere atât vizuale, cât și spațiale. Spaţiul de pe bulevardul Unirii va fi astfel mai bine valorificat”, se arată în hotărârea Consiliului Local Sector 3.
Pentru reamenajarea trotuarelor de pe bulevardul Unirii primăria de sector a plătit până acum peste opt milioane de euro. Lucrările au fost declarate însă ilegale de către Primăria Capitalei, care a dat deja trei amenzi edilului Robert Negoiţă: de 5.000, 10.000 și de 50.000 de lei.