Cea mai cunoscută tabără de pe litoral s-a închis în mijlocul verii. La Năvodari nu mai vezi picior de copil de la finalul lunii iulie. Din cauza unei neînţelegeri între stat şi administrator care nu a facut reparatii, cei de la stat au încuiat poarta. Asta de teamă că micii turişti s-ar putea răni în ruinele care compun tabăra de astăzi. Altădată, aici veneau să se cazeze mii de copii.
Este pustiu în tabăra din Năvodari. Chiar dacă nu și-a păstrat strălucirea de odinioară, tabăra mai putea primi peste 500 de copii în fiecare serie.
Paul Greavu, jurnalist Digi24: Am intrat în zona taberei în care nu s-a mai investit deloc în ultimii 25 de ani. Iar la tot pasul vedem clădiri părăsite, aflate într-o avansată stare de degradare. Să nu mai vorbim de vegetația din zonă, care în ultimii ani a crescut necontrolat.
Un litigiu între două federații sindicale a dus la închiderea taberei.
Dragoș Frumosu, președintele CGM-UGSR: Ar fi fost foarte bine ca evacuarea, chiar dacă s-ar fi întâmplat , să admitem, să mergem prin absurd, era foarte bine să fie undeva în luna septembrie
Acum, noii proprietari, tot sindicalişti, promit că vor redeschide tabăra, dar nu mai mai devreme de 2019.
Bogdan Hossu, reprezentant SIND România: Ei le-au luat cu forța, practic au luat nu numai terenul, dar au luat clădirile cu harnașament cu tot, adică și veselă și tot. I-am dat în judecată, s-a câștigat retrocedarea legată de acest lucru și am pus în executare.
Disputa sindicală face ca aproape 300 de clădiri să rămână, în această vară, ale nimănui. Cu excepția câtorva pavilioane, tabăra arată deplorabil.
Paul Greavu, jurnalist Digi24: Așa arată acum sala de jocuri, un loc plin de gunoaie, saltele, haine și foarte multe cioburi, pentru că locul a fost, în timp, vandalizat de oamenii străzii.
Tabăra din Năvodari poate primi anual maximum 4.000 de copii. Incomparabil cu perioada de glorie, când, într-o singură serie, puteau fi cazați 12.000 de elevi din toată țara.