Aceasta a fost lăsată în paragină de mai bine de trei ani, deşi compania de căi ferate ar putea încasa fără probleme 15.000 de euro pe lună dacă ar închiria spaţiul.
Imobilul este dorit de primărie, care vrea să-l transforme în sediu de Poliţie. Va mai dura, însă, până când clădirea va fi folosită din nou, pentru că negocierile dintre municipalitate şi CFR durează de aproape un an şi nu există semne că se vor încheia prea curând.
Gara Mică din Cluj-Napoca, o construcție cu două etaje şi o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi, este una dintre cele mai valoroase proprietăţi deţinute de CFR în oraş. Este însă abandonată de mai bine de patru ani.
Construită în 1976, gara deservea trenurile care aduceau muncitorii din localităţile învecinate la fabricile din zona industrială a oraşului. După mai bine de 40 de ani, în 2011, gara a fost închisă din cauza numărului tot mai mic de călători care făceau naveta.
Autorităţile locale încearcă de aproape un an să preia drepturilor de folosire a clădirii unde vor să amenajeze un post de poliţie.
În proprietatea Regionalei CFR din Cluj-Napoca se mai află şi trei străzi asupra cărora autorităţile locale au cerut de mai bine de doi ani dreptul de administrare. Acestea erau, în anii '90, căi de acces spre depoul de vagoane.
Acoperite cu noroi și pietre mai mult decât cu asfalt, cele trei străzi nu au mai fost reabilitate de mai bine de 20 de ani. Aşa că gropile sunt la tot pasul, spre disperarea şoferilor.
În Cluj-Napoca, în proprietatea Regionalei CFR se mai află şi un parc de cinci hectare administrat de clubul de fotbal CFR 1907.