Pelerinii veniți la Iași s-au gândit să nu plece cu mâinile goale și au pus ochii pe panseluțele plantate în centrul orașului. Mai multe persoane au fost surprinse culegând de zor flori de pe Pietonal. Nu s-au mulțumit cu una-două, ci și-au umplut sacoșele de-a binelea, relatează Ziarul de Iași.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Pe tot parcursul nopţii de duminică spre luni, oamenii au stat în continuare la rând pe străzile din jurul catedralei, iar în cursul dimineţii de astăzi organizatorii au decis introducerea sfintelor moaşte în lăcaşul de cult, relatează News.ro.
În total, în cele şase zile de pelerinaj, s-au închinat la racla cu sfintele moaşte peste 270.000 de credincioşi, fiind cel mai mare număr de pelerini înregistrat la Iaşi în ultimii ani.
În toată această perioadă, aproximativ 600 de oameni au necesitat îngrijiri medicale, iar 69 dintre credincioşi au fost transportaţi la spital, cu diverse afecţiuni. Au fost date peste 70 de amenzi, în valoare totală de 7.000 de lei.
Racla cu sfintele moaşte a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană marţi 10 octombrie, iar sâmbătă a avut loc Sfânta Liturghie, oficiată de zeci de preoţi din ţară şi din străinătate.
Unii pelerini au stat la coadă şi 17 ore până să ajungă la raclă, lungimea rândului ajungând la câţiva kilometri.
Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.