Un bărbat a amenințat trei polițiști cu un cuțit în Centrul Vechi. El a fost arestat după o urmărire în trafic

Data publicării:
ILFOV - POLITIA ROMANA - SIGURANTA RUTIERA - A2 - 14 AUG 2024
„Pentru a scăpa de polițiști, bărbatul „schimba foarte des străzile, context în care ar fi încercat să lovească un alt autoturism aflat în trafic”. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Inquam Photos / George Călin

Un bărbat de 52 de ani a fost arestat preventiv după ce i-a ameninţat cu bătaia și cu un cuțit pe trei poliţişti din Centrul Vechi al Bucureştiului. Bărbatul a fost prins după o urmărire în trafic, în timpul căreia polițiștii precizează că bărbatul a încercat să lovească un alt autoturism pentru a scăpa. În cazul bărbatului, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, aparatul a indicat posibilitatea prezenţei unor substanţe psihoactive, a mai informat Poliția Capitalei, citată de news.ro.

Potrivit Poliţiei Capitalei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a dispus reţinerea unui bărbat, în vârstă de 52 de ani, cercetat într-un dosar penal pentru ultraj asupra a trei poliţilşti din cadrul Poliţiei Capitalei.

Astfel, marţi, în jurul orei 18.00, trei poliţişti din cadrul Serviciului pentru Centru Vechi - Biroul de Investigaţii Criminale, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce duceau o persoană la sediu cu autospeciala de Poliţie, în baza unui mandat de aducere, au fost ameninţaţi cu acte de violenţă, pe o stradă din Sectorul 5, de către conducătorul unui autoturism.

„Acesta avea un comportament agresiv în trafic, fiind foarte aproape să intre în coliziune cu autospeciala de poliţie, moment în care poliţiştii şi-au declinat calitatea, atât prin informarea verbală a respectivului conducător auto, cât şi prin faptul că aceştia purtau veste specifice, inscripţionate. Ulterior, şoferul ar fi devenit recalcitrant, adresând injurii poliţiştilor şi mesaje de ameninţări cu acte de violenţă. De asemenea, cel în cauză i-ar fi ameninţat şi cu un obiect tăietor-înţepător, pe care îl avea asupra sa”, a transmis sursa citată.

În momentul în care bărbatul a observat că este înregistrat audio-video de către poliţişti, a ascuns obiectul şi a demarat cu autoturismul, fiind urmărit în trafic.

„Pentru a-şi asigura scăparea, acesta schimba foarte des străzile, context în care ar fi încercat să lovească un alt autoturism aflat în trafic. În timpul urmăririi, poliţistul aflat la volanul autospecialei se afla în apel cu dispeceratul Poliţiei Capitalei, căruia îi transmitea, în timp real, traseul de deplasare”, a menţionat Poliţia.

De asemenea, în sprijin s-au deplasat echipaje din cadrul Secţiei 19 Poliţie, care l-au blocat şi l-au oprit în trafic pe şofer.

Ulterior, el a fost imobilizat, cu respectarea dispoziţiilor legale, şi a fost dus la sediul Secţiei 19 Poliţie.

Totodată, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj.

”Şoferul, un bărbat în vârstă de 52 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracţională, a fost testat de către poliţişti din cadrul Brigăzii Rutiere, cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a indicat posibila prezenţă a unor substanţe susceptibilie de a avea efect psihoactiv. Cel în cauză a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice. Cu privire la rezultatul indicat de aparatul DrugTest, verificările sunt continuate de către Brigada Rutieră”, a menţionat Poliţia Capitalei.

Ulterior, în baza probatoriului administrat în cauză, procurorul a dispus reţinerea bărbatului, pentru de 24 ore. Miercuri, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, de către instanţa de judecată.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
O navetă spațială îndepărtată confirmă că Pământul este locuibil și...
Digi FM
Cum au reacționat doi turiști cehi care s-au întors în România după 7 ani: „Țara încă are farmecul ei”
Pro FM
VIDEO Shakira, dezgustată când a văzut că era filmată sub rochie, în timp ce dansa în club. Dezamăgită, a...
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
Adevarul
Ca după război. Calea ferată ce leagă Galați de Bârlad, distrusă de inundații. „Linia a dispărut complet de...
Newsweek
EXCLUSIV Recalcularea pensiilor, schimbată. Pensie crescută pentru pensionarii cu grupe de muncă
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Cum reușește o pensionară în vârstă de 100 de ani să arate cu 30 de ani mai tânără: „Mă asigur că folosesc...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
UTV
Premiile Emmy 2024. Cele mai spectaculoase tinute de pe covorul rosu