Traficul este o problemă tot mai mare în orașele din întreaga lume, scrie Businessinsider.com. Unele metropole, însă, au găsit soluții pentru a reduce ambuteiajele formate mai ales în orele de vârf. Printre acestea se numără Londra, care percepe o taxă pentru majoritatea vehiculelor care se deplasează în zone predispuse la congestionare, în special în centrul orașului. Din păcate, edilii altor localități încă nu au găsit o rezolvare eficientă a acestei probleme.
TomTom, o companie de navigare și de cartografiere, a întocmit un clasament cu orașele europene care au cel mai aglomerat trafic. Firma a colectat date timp de peste nouă ani și a acordat fiecărui oraș un punct de congestie din 100. Scorul anual, cu date actualizate în 2016, arată cât timp suplimentar petrec șoferii în trafic.
13. Napoli, Italia, a primit un scor de 33%, ceea ce înseamnă că șoferii au nevoie de 33% mai mult timp de călătorie pentru a ajunge la destinația dorită. (Foto: Wikimedia Commons/ Elliot Brown)
12. Koln, Germania. Este foarte apropiat de Napoli, cu un scor de 34%. În acest caz, lucrurile merg mai rău decât în 2015, când obținuse un scor de 30%. (Foto: Wikimedia Commons/Raimond Spekking)
11. Varșovia, Polonia, a obținut un scor de 37%, ceea ce reprezintă o îmbunătățire cu un punct față de 2015. (Foto: Guliver/GettyImages)
10. Atena, Grecia, are același scor cu Varșovia, de 37%, însă congestia sa a crescut ușor în 2016. (Foto: Guliver/GettyImages)
9. Manchester, Anglia, a obținut un scor de 38%. Stă un pic mai bine față de anul precedent. (Foto: Manchester Evening News)
8. Bruxelles a obținut un scor de 38%. Circulația din capitala Belgiei s-a aglomerat în ultimii trei ani. (Foto: Guliver/GettyImages)
7. De asemenea, Parisul a obținut un scor de 38%. Și aici valoarea traficului este mai mare față de anii anteriori. O creștere a scorului fără precedent, spun specialiștii. (Foto: Guliver/GettyImages)
6. Este cunoscut faptul că Roma are o problemă de trafic. Orașul a obținut un scor ridicat, de 40%, o creștere de două puncte față de anul precedent.
5. Marsilia, Franța, a obținut un scor de 40%, o creștere de două puncte față de anul anterior.
4. Londra a depus eforturi pentru a reduce traficul cu un sistem de taxare în zone centrale, dar încă se confruntă cu mari ambuteiaje. A obținut un scor de 40%, în creștere față de 2015. (Foto: Guliver/GettyImages)
3. Sankt Petersburg, Rusia, a primit un scor de 41%. Condițiile de trafic s-au deteriorat în ultimii ani. (Foto: Wikimedia Commons/Satbir Singh London)
2. Moscova a obținut același punctaj ca și în 2015: 44%. În ciuda problemelor majore de trafic ale orașului, TomTom a acordat orașului premiul pentru locurile parcare disponibile. În capitala Rusiei, timpul de căutare a unui loc de parcare s-a redus cu 65%. (Foto: Guliver/GettyImages)
1. București, România, are cel mai rău trafic din Europa, cu un scor de 50%, o creștere masivă cu șapte puncte față de 2016. Din păcate, pentru șoferii din Capitală, edilii încă nu au găsit o rezolvare pentru această problemă. Aflat pe un neonorant loc 1 în acest top, Bucureștiul nu doar că e sufocat de mașini, dar nu are nici locuri de parcare suficiente. Nici în centrul orașului, nici în zonele rezidențiale. (Foto: Agerpres)