Niciun fotbalist nu a călcat pe gazonul acestui teren la trei ani de la inaugurare.
Gheorghe Buruiană, consilier local: „Eficienţă nu este. Cine vine să facă mai ales că noi nu avem echipă de fotbal nici la juniori, nici la seniori. Chiar dacă am vrea să facem, nu avem cu cine. La momentul acesta majoritatea tinerilor sunt plecaţi afară, alţii sunt la serviciu”.
Romică Dajbog, consilier local: „Locaţia acolo nu a fost chiar atât de bine aleasă, în afara comunei. Este şi islaz acolo, s-a luat o parte din islazul comunei”.
Terenul a fost amplasat pe acest islaz, fix între două localităţi gălăţene şi prin urmare este greu accesibil. Din acest motiv nici măcar copiii nu beneficiază de acest teren, în timpul lor liber.
Localnicii confirmă că nimeni nu a deschis până acum porţile terenului, în afara celor care l-au îngrijit.
În acest timp, elevii din comună nu au unde să îşi desfăşoare orele de sport.
Dorina Buruiană, profesoară educaţie fizică: „În curtea şcolii nu se poate, am făcut de câteva ori dar au căzut copii şi m-am lecuit”.
Autorităţile au altă viziune. Mihai Gheorghe, viceprimarul comunei Rediu: „Cred că suntem singura comună din judeţ care nu are o echipă de fotbal într-o divizie judeţeană. Şi ne-am gândit să înfiinţăm şi noi o echipă de fotbal. Pentru asta trebuie să am teren de sport. Iar profit de pe un teren de sport nu poate să fie decât sănătatea copiilor”.
Prin urmare, Primăria s-a mai apucat să construiască încă un teren, cu costuri de două ori mai mari decât pentru primul. Lucrările au demarat de două săptămâni, iar terenul va avea nocturnă şi gazon sintetic. Ar urma să fie gata până la primăvară.