Clădirea de peste o sută de ani a Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală va fi consolidată şi renovată după 60 de ani. Actorii vor juca duminică pentru ultima oară în actualul decor, după care muncitorii vor începe treaba. Teatrul Evreiesc de Stat pare să fi făcut mutarea câştigătoare. Dacă iarna trecută cei 30 de actori ai teatrului s-au trezit că le-a căzut tavanul în cap după o furtună puternică, din 2016 ei vor putea juca pe o scenă demnă de secolul 21.
„Teatrul Evreiesc de Stat merită să aibă o casă frumoasă, reabilitată, aşa cum a fost conceput, aşa cum a fost construit”, a spus Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Actorii îşi vor lua la revedere de la actuala sală de joc duminică. După spectacol, se trage cortina şi începe renovarea.
„Există şi o emoţie, există şi un frison”, a spus Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Practic, niciun colţişor din actuala clădire nu va scăpa nerefăcută. Chiar dacă imobilul istoric este destul de bine conservat, munca nu va fi una uşoară, în special la refacerea interiorului.
„Odată cu prefacerea, cu înnoirea teatrului, nu dorim să zvârlim pe apa sâmbetei ceea ce are frumos, ceea ce are demn, ceea ce are unic, ceea ce are preţios Teatrul Evreiesc de Stat”, a spus Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat. Teatrul Evreiesc de Stat funcţionează din 1948 în actualul sediu, însă imobilul este mult mai vechi.
Construită la sfârşitul secolului al nouăsprezecelea clădirea teatrului a fost renovată ultima dată în urmă cu exact 60 de ani. Acum, în mai puţin de un an şi jumătate Teatrul Evreiesc va căpăta o faţă nouă.
Reabilitarea teatrului va costa aproape două milioane şi jumătate de euro, bani din bugetul Primăriei Capitalei. Termenul oficial de predare este mai 2016. În tot acest timp, actorii se vor muta cu spectacolele pe scenele mai multor teatre din Capitală.