Discuţiile cu investitorii greci au avut în vedere realizarea de parcări, consolidarea clădirilor cu risc seismic, introducerea canalizării pe toate străzile Capitalei sau organizarea serviciului de distribuţie a energiei termice.
„Bucureştiul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 25 de ani. Consider că este un oraş care a ştiut să îşi prezinte oferta locurilor de muncă, dar şi oferta privind posibilităţile de investiţii. În acelaşi timp, Bucureştiul a înţeles importanţa utilizării capitalului străin şi acest lucru contribuie la dezvoltarea oraşului chiar şi în perioadă de criză", susţine Sorin Oprescu, citat într-un comunicat al Primăriei Capitalei.
La întâlnire a participat şi ambasadorul Greciei în România, Grigorios Vassiloconstandakis, care a arătat că de investiţii din parteneriate public-private beneficiază şi municipalitatea din Atena.
„Experienţa parteneriatului public-privat există şi în Grecia, iar municipalitatea din Atena beneficiază de acest tip de investiţii. Sunt sigur că această întâlnire se va dovedi una foarte productivă atât pentru Bucureşti, cât şi pentru societăţile şi întreprinderile greceşti care se află în România, mai ales în condiţiile în care investitorii pot benficia de parteneriatul public privat”, a spus ambasadorul.