După căderea comunismului, monumentul istoric s-a transformat într-o ruină, iar cei care vor să-i aducă strălucirea de altădată se ghidează după planurile iniţiale. Nu au uitat însă de importanţa elementelor de noutate, aşa că au în plan şi construcţia de baruri şi terase.
Lucrările la cazinoul din Mamaia au început deja. Muncitorii încearcă să readucă la viaţă ceea ce arhitectul Victor Ştefănescu a proiectat cu peste 80 de ani în urmă. După Revoluţie, nimeni nu a mai investit niciun leu în clădirea monument istoric. „Vrem să înviem Cazinoul, sunt foarte mulţi iubitori ai acestei clădiri, foarte mulţi oameni au amintiri aici. Vor exista cabinele de duş, aşa cum au fost ele foarte mediatizate la vremea respectivă. Sperăm, sperăm să arate cât mai aproape de anul acela”, a declarat Andreea Şerban, reprezentantul investitorului.
„Sunt lucrări care respectă arhitectura şi detaliile şi care se doreşte să se revină la situaţia iniţială prezentă prin fotografiile de epocă şi documentele de epocă”, a declarat Laura Tudosie, arhitect la Direcţia Judeţene de Cultură Constanţa. Cazinoul din Mamaia va avea însă şi elemente de modernitate, ca să-i mulţumească şi pe turiştii mai pretenţioşi.
Inaugurarea Cazinoului din Mamaia a fost considerat unul dintre cele mai importante momente ale anului 1935, pe litoral, mai ales că la festivităţi a participat şi Regele.
„Avea să fie inaugurat cu mare fast în prezenţa autorităţiilor locale şi mă refer în special la primarul Horia Grigorescu şi la eveniment fiind prezent şi regele Carol al II-lea”, a declarat Virgil Coman, directorul Serviciului Judeţean Constanţa al Arhivelor Naţionale. Noii proprietari nu au vrut să spună cât vor investi în reabilitarea simbolului staţiunii.