Atenţie unde vă lăsaţi maşina, e posibil să nu o mai găsiţi. În sectorul 2 se ridică din nou autoturismele parcate pe iarbă, pe trotuare sau abandonate în faţa blocului. Dacă vreţi să le recuperaţi trebuie să plătiţi două mii de lei amendă şi 500 de lei taxa de ridicare.
Alin Drugău, dir. gen. adj. ADP Sector 2: Nu se poate circula pe trotuar. Au crescut copaci aici, au crescut copaci în maşină. Avem şi un mesaj. Din partea autorităţilor există şi un mesaj către cetăţeni: încercaţi, pe cât posibil, să nu transformaţi acest sector într-un parc de vechituri.
Pe Şoseaua Pantelimon, poliţiştii şi angajaţii ADP au luat la ochi toate maşinile parcate aiurea pe trotuare, pe iarbă, precum şi autoturismele folosite pe post de magazie.
O Dacie veche, nemişcată de atât de multă vreme încât i-a intrat o jumătate de roată în... asfalt, a scăpat neridicată. Aparţine unei profesoare de pian, care spune că a circulat cu ea prin Occident, chiar pe vremea lui Ceauşescu.
Marilena Bododea, proprietar: În toată Europa m-am plimbat cu ea. Cu maşinuţa asta. Franţa, Spania, Italia... Eu am cumpărat-o în 86. Eu am cântat afară... Adică am avut nevoie de ea. Şi am folosit-o foarte mult. Până în 2014. Nu este nicio lege să mi-o ridice! Să vedem legea!
Din decembrie, 2016, lege există. Femeia a primit somaţie şi va fi obligată să elibereze trotuarul ocupat, în cel mult zece zile. Bătrâna maşină va fi, altfel, ridicată şi dusă într-un depozit al Administraţiei Domeniului Public Sector 2. Iar de acolo, va putea fi recuperată după plata unor amenzi şi taxe uriaşe.
Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2. Vor fi amendate cu două mii de lei. În 48 de ore, o mie de lei. Vor trebui să plătească în 48 de ore, 400 de lei costul ridicării, iar după aia cam un milion de lei vechi pe zi, costul staţionării.
Maşinile se ridică şi în sectorul 4. Pentru recuperarea lor însă, edilii percep o taxă de 150 de lei.