La Spitalul Judeţean Timişoara sunt 28 de săli de operaţie şi doar 9 asistente care se ocupă de sterilizarea ustensilelor necesare intrevenţiilor chirugicale. Dintre acestea, 3 sunt în concediu.
Adriana Ilian, asistenţă-şefă la Staţia de Sterilizare a Spitalului Judeţean Timişoara: Se lucrează doar cu trei persoane pe tură. Opt persoane ar fi potrivite şi lucrurile ar merge foarte bine.
Asistentele care se ocupă de sterilizarea echipmentelor medicale sunt nevoite să facă ore suplimentare. Fără să primească niciun ban în plus. Iar salariul abia depăşeşte 1.500 de lei..
Adriana Melcescu, asistentă: Fiind puţini nu ştii ce să faci prima oară. Am prins şi patru dimineaţa.
În spital se munceşte enorm. Numai luna trecută, angajaţii au făcut peste 25.000 de pachete cu materiale şi instumente medicale sterilizate.
De angajaţi ar fi nevoie însă în aproape toate secţiile spitalului. Este o problemă cu care unitatea medicală se confruntă de mai bine de 6 ani.
Marius Craian, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Timişoara: „Sigur că există riscuri. În momentul în care depășești normativul, intervin alți factori care cumulați pot să ducă la greșeli”.