Meteorologii precizează că, local, stratul de zăpadă nou depus va depăşi 15 de centimetri, ba chiar 25, izolat. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale şi va viscoli sau spulbera zăpada. Vremea se va menține rece, chiar geroasă în zonele înalte, în următoarele zile, noul strat de zăpadă urmând să depășească 30 de centimetri.
Cum în intervalul următor se vor semnala ninsori însemnate cantitativ, meteorologii avertizează că există un risc însemnat de producere a avalanșelor, la peste 1.800 m altitudine, stât în Masivul Făgăraş, cât şi în Munţii Bucegi, mai ales că stratul de zăpadă va creşte semnificativ, în primele 24 de ore cu 15-20 cm, iar în a treia zi cu încă 20-30 cm, notează telegrama.ro.
Zăpada proaspătă se va depune peste un strat mai compact format din plăci de vânt în care predomină cristalele fine, din cruste de gheaţă şi parţial din feţe plane. Stratul de la suprafață ce va creşte treptat în grosime va fi instabil şi poate aluneca cu uşurinţă peste straturile vechi mai stabile. Declanşarea avalanşelor de tip pulver sau de tip placă acolo unde vântul va forma plăci de vânt este posibilă mai ales la supraîncărcări, chiar şi slabe.
La altitudini mai mici de 1.800 m se înregistrează un risc moderat de producere a avalanșelor. Stratul proaspăt ce se va depune va avea dimensiuni mai reduse de şi poate atinge pe alocuri 25-30 cm, iar riscul declanşării avalanşelor este moderat, acestea fiind favorizate la supraîncărcări cu turişti sau schiori, mai ales pe pantele cele mai înclinate.