Reparații de mântuială pe un drum judeţean din Dolj
Plombare de mântuială, pe bani publici, pe un drum judeţean din Dolj. Şeful lucrării recunoaşte că munca nu s-a făcut ca la carte pentru că nu au în dotare un utilaj de frezat. Şi anul trecut au procedat la fel, iar acum, gropile şi fisurile au reapărut.
"-E vai mama ei asfaltarea noastră"
Oamenii din Argetoaia îşi pun mâinile în cap când văd lucrarea celor de la drumuri judeţene.
"-Pe deasupra. Trebuia cumva decupat.
-Cât credeţi că rezistă?
-Păi mult aşa nu cred"
"-Aşa se face pentru că de atâta avem bani şi atâta pot autorităţile. Nu vi se pare normal să venim cu investiţii de sute de mii de euro şi să mergem prin gropile astea de 25 de ani?"
-"Plombează acum şi la anul e fărâmat tot, la iarnă încă. E o lege prostească. Nu e bine deloc"
Pe drumul judeţean Argetoaia - Scăiești, muncitorii aruncă asfalt cu lopata direct în gropile formate, fără să decoperteze stratul deteriorat. Şeful lucrării recunoaşte însă că nu este făcut totul ca la carte pentru că nu are cu ce.
"Nu era normal să decorpertaţi?
Ion Solomon, şef lucrare: De frezat, ba da, cred că da.
Şi de ce nu aţi făcut asta?
Nu avem utilajul respectiv.”
De ani buni, drumul a fost doar plombat. Acest drum judeţean a mai fost plombat şi anul trecut, însă lucrarea nu a rezistat decât un an.
Specialiştii susţin lucrarea ar fi trebuit să respecte mai mulţi paşi.
Constantin Mireanu, expert construcţii: "Mai întâi se răzuieşte stratul de uzură afectat de circulaţie şi care prezintă denivelări, după care suprafaţa decopertată se amorsează cu un bitum tăiat, cu un bitum lichid, după care se aplică stratul de asfalt."
Lucrările au început în urmă cu două săptămâni şi s-au făcut pe o rază de aproximativ 15 kilometri. Reprezentanţii Consiliului Judeţean căruia îi aparţine drumul spun că vor face o verificare tehnică în teren, iar dacă lucrarea nu este făcută cum trebuie nu vor aloca bani societăţii de drumuri, aflat tot în subordinea lor.
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News