Primărie înghesuită într-un apartament 

Data publicării:
primarie

Cel vechi riscă să se prăbuşească, iar edilul şi funcţionarii s-au mutat în 2008 într-un apartament cu două camere, de 80 de metri pătraţi.

În schimbul chiriei de 800 de lei pe lună, primarul şi-a amenajat biroul în spaţiul destinat toaletei. La sfârşitul anului trecut a început construcţia unui nou sediu, dar pentru finalizarea lucrărilor mai este nevoie de 500 de mii de lei.

Un cuplu care a venit în audienţă la primar abia are loc să se strecoare pe lângă biroul instalat în spaţiul în care ar fi trebuit să funcţioneze toaleta apartamentului. Edilul e în spatele biroului, înghesuit printre dosare.

„Pe faţă nu prea îmi spun ei, mai ales oamenii străini care mai vin. De multe ori evit să-i invit în birou”, a spus Constantin Lupu, primarul comunei Vânători. „E o clădire foarte mică, cu un singur scaun, dacă vin două persoane nici n-ai unde să stai”, a spus Domnica Bălan, localnică. 

Eu am umblat mult prin țara asta, dar aşa ceva n-am văzut. Nu cred că există nici în Munţii Apuseni, am fost pădurar în zonă, nu există aşa ceva. Sunt primării cu condiţii, aici nu sunt condiţii. Într-un apartament o primărie cu 6-7 sate, cu zeci de mii de oameni, copii unde să vină aici. La domnul primar trebuie să intre câte unul”, a spus Vasile Bălan.  

Cei 25 de funcţionari ai primăriei din Vânători împart frăţeşte sufrageria, dormitorul şi bucătăria apartamentului. Iar dacă au nevoie la toaletă, apelează la bunăvoinţa vecinilor. 

Acolo e biroul social, aici e contabilitate şi aici e biroul agricol. Se întâmplă câteodată că acolo sunt 5-6 persoane, acolo la fel şi suntem toţi în această locaţie. Gândiţi-vă ce se întâmplă când se vorbeşte şi aici, şi aici, cum te înţelegi cu omul”, a spus Radu Ungureanu, agent agricol. 

„Să ai condiţii şi de căldură, şi de o baie. Aici trebuie să mergi la un grup sanitar la sediul Poliţiei, vizavi de noi, în rest n-ai unde”, a spus Costel Nechita, consilierul personal al primarului.

Sătul de situaţia în care trebuie să muncească, primarul a făcut în fiecare an zeci de demersuri la Ministerul Dezvoltării Regionale. Abia anul trecut, în prag de iarnă, a primit 500 de mii de lei, jumătate din suma totală. Speră să nu mai fie nevoie de încă 7 ani ca primească şi restul de bani. 

„O să mai trebuiască într-adevăr să mai bat la multe uşi, dar, sincer, indiferent de evoluţia politică sau economică sper să înţeleagă oricine ar fi la conducere că e nevoie, e ceva de strictă necesitate”, a spus Costel Nechita, consilierul personal al primarului.

Construcţia unui nou sediu al primăriei a început la finalul anului trecut, atunci când Ministerul Dezvoltării a alocat 500.000 de lei. Primarul spune însă că mai este nevoie de încă 500 de mii de lei pentru finalizarea lucrărilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri