Peste 400 de tone de alimente și containere de locuit vor ajunge la localnicii rămași fără case din Galați

Data publicării:
default
Foto: Inquam Photos / George Călin

Localnicii rămași fără case din județul Galați vor primi peste 400 de tone de alimente de primă necesitare, construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormi, perne, pături, saltele și așternuturi. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat horărârea prin care propune Guvernului scoaterea de la rezervele de stat a acestor alimente și produse.

„Ajutoarele trimise în județul Galați constau în peste 400 de tone de alimente de primă necesitate (conserve, cașcaval, apă, zahăr etc.), dar și construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele, așternuturi etc”, a transmis IGSU.

Transportul materialelor și produselor se va efectua cu mijloace de transport din dotarea Inspectorarului pentru Situații de Urgență, Ministerului Apărării Naționașe și a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale. Este vorba despre 20 de autocamioane și 7 ansambluri rutiere.

„Totodată, o automacara din cadrul USISU Ciolpani, va încărca mai multe containere igienice de la ISU Prahova, urmând ca aceasta să se deplaseze în județul Galați. De asemenea o altă automacara, de la ISU Vrancea, se va deplasa la depozitul ANRSPS din județul Bacău, în vederea încărcării materialelor puse la dispoziție”.

Peste 5.000 de gospodării din 12 localități din județul Galați au fost afectate de inundațiile istorice. În urma acestora patru persoane și-au pierdut viața și alte 252 de persoane au fost evacuate de către autorități.

În județul Galați s-au deplasat de urgențp premierul Marcel Ciolacu și miniștrii Cătălin Predoiu, Angel Tîlvăr și Mircea Fechet, șeful DSU Raed Arafat și președintele senatului Nicolae Ciucă.

Alimente scoase de la rezervele de stat

„Urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în județul Galați, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat HCNSU nr. 24, prin care se propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare (pentru cazare), articole de cazarmament, apă și alimente în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale din județul Galați pentru asigurarea condițiilor minime de trai persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice. Totodată, a fost abilitat Departamentul pentru Situații de Urgență să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale scoaterea de la rezervele de stat, a unor cantități suplimentare de produse și materiale și/sau a unor noi categorii de produse și materiale, pe baza analizei efectuate la nivelul județului Galați, în vederea acordării ca ajutor umanitar intern de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență, într-o postare pe Facebook.

 

Editor : Andreea Rubica

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri