Pensionarii și mamele nu sunt, însă, singurii care trebuie să returneze bani din cauza unor greşeli admninistrative ale unor funcționari. Medicii de familie sunt şi ei în această situaţie. Unii dintre ei s-au trezit că au de dat înapoi chiar şi zeci de mii de lei, pentru că au fost înregistrate greşit diverse servicii medicale.
Medicii de familie atrag de multă vreme atenția că li se cer bani înapoi din cauza unor greșeli ale administrației: fie au dat rețete compensate unor pensionari care aveau venituri de peste 700 de lei, fie au dat rețete pacienților care erau în același timp și internați (iar în acest caz spitalul ar fi trebuit să îi asigure medicamentele), fie ar fi fost plătiți mai mult pentru activitatea din centrele de permanență. Așa se face că medicilor de familie le-au venit imputări cuprinse între câteva zeci de lei și zeci de mii de lei.
Ca să atragă atenţa că li se face o nedreptate, ei au ameninţat că nu vor mai lucra în centrele de permanenţă, dar în zadar. Guvernul nu a luat nicio măsură. Din contră, tot mai mulţi medici au fost somaţi să dea banii înapoi , chiar dacă doctorii şi-au dat seama că imputările trimise de Casa de Asigurări nu au legătură cu realitatea, iar sistemul este prost conceput.
Un proiect de lege pentru amnistierea fiscală a medicilor este depus la Senat, dar va mai dura cel puțin jumătate până când să ajungă lege.
În mai multe rânduri, chiar reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au dat dreptate medicilor şi au pasat vina pe umerii Curţii de Conturi.