Când vine vorba despre cheltuirea banului public, imaginaţia primarilor pare să nu aibă limite.
Un trenuleţ de lemn folosit ca suport pentru flori, o grotă care acum e plină de gunoaie, dar şi un copac cu aspect exotic înfrumuseţează o importantă intersecţie din Capitală.
Cu 180.000 de euro, oamenii care locuiesc în zona Eroii Revoluţiei s-au ales cu vase de lut pe post de coşuri de gunoi, copaci de plastic care se aprind seara sau bolovani "plantaţi" pe... spaţiul verde. În intersecţie au fost amplasate şi diverse figurine din sârmă - dinozauri, urşi polari sau elefanţi -, dar acestea au dispărut între timp.
Într-o altă întersecţie din Capitală va funcţiona în curând o fântână arteziană. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 spun că va fi una cum nu s-a mai văzut până acum la noi. Apa va ţâşni până la 10 metri înălţime, iar un senzor special va regla puterea acesteia în funcţie intensitatea vântului. Preţul capodoperei: 130.000 de euro.
Altă zonă, alte investiţii costisitoare. Sectorul 3 ar putea primi cu uşurinţă titlul de capitala băncilor... de lemn. Primăria a montat câte una la fiecare câţiva metri cu toate că o investiţie similară a fost făcută şi în urmă cu 3 ani.
Noul primar a decis că vechile bănci şi coşurile de gunoi sunt demodate şi că ar fi bine să fie schimbate. Au fost montate altele noi, mai moderne, care au şi însemnele primăriei, dar pentru asta edilul a plătit de trei ori mai mult.
Primăria Sectorului 3 nu a spus niciodată câte bănci a cumpărat şi nici la ce preţ, dar surse din instituţie spun că un pachet complet - bancă şi coş de gunoi - a costat aproape 3000 de lei.
În Capitală, sume importante au fost cheltuite în trecut pe ceasuri poleite cu aur, amplasate în marile parcuri din Bucureşti. Au fost cumpărate 20 de ceasuri, iar fiecare a costat 50.000 de euro.