La o sută de kilometri de Galaţi, satul Gara Berheci pare a fi încremenit în timp. Din cei 33 de kilometri de drum, doar cinci sunt asfaltaţi. Cei 650 de locuitori au aflat însă că vor avea un parc de 4.000 de metri pătraţi, cu loc de joacă pentru copii, stâlpi cu panouri fotovoltaice, toalete ecologice şi peste 2.300 de arbuşti.
Localnic: Noi avem timp să ne plimbăm în parc? Avem păpușoi de prăşit, floare, avem de muncă toată vara. Cine are timp să se ducă în parc. Ăia de la oraş.
Localnic: Apă de când ne promite, nu se pune problema de apă la noi. La muncă, trebuie muncă, nu parc.
Localnic: Un cabinet medical, nu să se ducă oamenii la zeci de kilometri.
Primarul e însă încântat de investiţie. Ba chiar spune că oamenii au nevoie să se mai şi relaxeze. Iar parcul va fi aşezat strategic lângă Biserica din sat.
Gelu Sîrghie, primar comuna Gohor: Este şi la ţară nevoie de un parc mai ales că se potriveşte de minune chestia asta cu biserica şi dispensarul. (Aveau nevoie sătenii din Gara Berheci de acest parc?) În primul rând pentru săteni şi apoi pentru copii.
O altă comună din Galaţi, Movileni, a primit bani acum 2 ani de la Guvern pentru a-şi construi parc. Trebuia să fie o adevărată oază de verdeaţă. În realitate, arată dezolant.
Maricel Tudose, primar comuna Movileni: Ni s-au furat niste acumulatori de la stâlpii fotovoltaici, nu i-am recuperat de la hoţi, i-am pus înapoi şi urmează anul acesta să pun camere de supraveghere ca să nu mai fie vandalizat.
În 2011, Guvernul a cheltuit peste 47 de milioane de euro pentru construirea parcurilor de la sate. În judeţul Galaţi, şase comune au primit fonduri.