(P) Cum să alegi mobila de living
Indiferent că locuiești pe cont propriu sau cu o familie, camera de zi este un spațiu important. Această cameră este locul în care familia ta petrece timpul împreună și este camera în care majoritatea oaspeților tăi își vor petrece majoritatea timpului.
Alegerea de mobilă de living care creează un aspect plăcut, primitor, în timp ce va fi supusă la uzura vieții de zi cu zi este cheia pentru ca acest spațiu să funcționeze pentru nevoile tale.
I. Fă planuri
Pasul 1: Fă măsurători
Folosește o ruletă, o riglă sau un băț de măsurare pentru a măsura lungimea și lățimea camerei. De asemenea, ia în considerare dimensiunile oricăror alcove sau alte spații încastrate în cameră.
Pasul 2: Creează un plan pentru podea
Poți folosi hârtie tip grilă normală, dar poți schița un plan și pe hârtie normală sau pe hârtie simplă pentru imprimantă. Stabilește cât spațiu vei aloca pentru mobilă și schițează câteva tipuri diferite de mobila living care se pot încadra în cameră. Cel mai indicat ar fi să iei în considerare mai multe variante de aranjare a mobilei, astfel încât să ai libertatea să poți schimba aranjamentul în caz că nu găsești mobila living care s-ar potrivit planului inițial. De asemenea, ar trebui să iei în considerare cel puțin 1 metru de spațiu liber între piesele de mobilier. Orice spațiu mai mic de atât te va face să te simți de parcă trebuie să te strângi între mobilier în timp ce mergi.
Pasul 3: Verifică ușile
Măsoară cât de largi sunt ușile casei tale pentru a preveni eventualele greșeli de livrare. Nu vei vrea să cumperi o piesă de mobila living doar pentru a descoperi că nu o poți băga pe ușă în casă. De asemenea, atunci când deschizi ușile, trebuie ca ele să nu blocheze alte piese de mobilier.
Pasul 4: Planifică-ți livingul
După ce ai stabilit cât de mult spațiu trebuie să aloci pentru mobila living și unde vrei ca piesele potențiale să meargă, marchează acele spații pe podea pentru a obține un aspect vizual mai bun. Folosește bandă adezivă sau întinde pe jos foi de ziar.
Pasul 5: Gândește-te cum va fi folosită camera
Dacă livingul tău va funcționa ca un loc în care familia va sta zilnic, vei avea nevoie de mobilă living rezistentă, în special la pete, mai ales dacă copiii sunt încă mici. Pe de altă parte, dacă camera de zi nu va distra decât câte un invitat ocazional, poți opta pentru piese mai fragile realizate din țesături delicate.
Pasul 6: Reține arhitectura naturală a camerei
Unele camere conțin elemente de design încorporate care te pot ajuta să determini tipul de mobilă care va arăta cel mai bine în interiorul living-ului. De exemplu, dacă ai un șemineu rustic, decorul de tip cabană poate fi o opțiune mai bună decât o mobilă living modernă. Cu toate acestea, mobilierul modern poate fi cea mai bună opțiune pentru o cameră de zi a unui apartament cu vedere spre oraș.
II. Alegerea pieselor de mobilă living
Pasul 1: Începe cu elementele de bază
Majoritatea livingurilor conțin o canapea, fotolii, măsuță de cafea și masă pentru cină. Caută aceste elemente de bază înainte de a adăuga piese suplimentare, cum ar fi otomane și mese suplimentare.
Pasul 2: Cumpără piese tip investiție
Caută mobilier solid cu rame rezistente din lemn și piese sinuoase din oțel. Piesele de mobilă living de înaltă calitate pot costa puțin mai mult, dar tind să reziste mai bine și să dureze mai mult.
Pasul 3: Caută țesături de înaltă calitate, rezistente la pete
Materialele de lux, de înaltă calitate, vor fi mai confortabile și tind să dureze mai mult decât țesăturile mai ieftine. Țesăturile rezistente la pete sunt utile în special dacă ai copii mici, dar s-ar putea să fie în continuare o idee bună chiar dacă intenționezi să folosiți spațiul numai pentru oaspeți, deoarece oricui poate să îi pice un pahar din mână.
Pasul 4: Caută perne rezistente
Puful este confortabil pentru pernele de pat, însă pentru o canapea nu este cel mai recomandat, deoarece se pot deteriora și păta ușor. Ai nevoie în schimb de ceva mai rigid și mai durabil.
Pasul 5: Testează rezistența
Ridică un picior al unei piese de mobilă living la aproximativ 15 centimetri de podea. Dacă piciorul alăturat nu s-a ridicat, de asemenea, rama este prea flexibilă și prea subțire.
Pasul 6: Coordonează piesele de mobilă living
Fiecare piesă de mobilă living ar trebui să o completeze pe cealaltă. În caz contrar, camera va arăta haotic. Dacă ai o temă de design interior, cum ar fi modern sau tradițional, alege piese care se potrivesc cu aceasta.
Pasul 7: Cunoaște temele
Există o serie de moduri de a clasifica temele de design interior, dar principalele includ adesea: modern, contemporan, tradițional, casual.
Mobila living modernă și mobila contemporană au linii elegante, curate și de obicei folosesc alb, bej sau alte culori neutre. Sticla, metalul și lacul negru lucios sunt folosite mai des decât lemnul tradițional.
Mobila living tradițională este elegantă. Are tendința de a arăta ceva mai formal și poate include detalii precum brațele curbate și margini tapițate. Culorile variază de la fildeș la nuanțe bogate de roșu și alte culori.
Mobilierul casual este prietenos și confortabil. Multe piese folosesc carouri și imprimeuri mici.
Pasul 7: Umple camera cu mobila living suplimentară, după cum îți permite spațiul
Cuferele, otomanele pentru picioare, și mesele sau scaunele suplimentare pot arăta foarte bine într-un living mare, dar prea multe dintre aceste piese vor aglomera un spațiu mai mic.
- Etichete:
- mobila
- mobila living
- mobila traditionala
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News