Compozitorul Horia Moculescu spune că regretatul cantautor Mihai Constantinescu era „unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii”.
„A dispărut unul dintre cei mai coloraţi baladeuri ai ultimelor decenii. Era un creator cu texte foarte directe, conforme firii lui, atitudinii lui faţă de viaţă. S-a luptat foarte mult cu viaţa. A avut o droaie de probleme în viaţa lui”, a declarat, marţi, Moculescu pentru Agerpres.
Moculescu a rememorat clipele petrecute alături de Mihai Constantinescu, despre care spune că este „un om deschis, vesel, care dacă avea ceva de spus, lua ghitara în mână şi cânta”.
Citiți și:
A murit Mihai Constantinescu. Artistul a încetat din viață în urma unui stop cardio-respirator neresuscitabil
„Am făcut turnee multe în ţară cu el, cu Olimpia Ţeicu, fără el, fără Ţeicu, numai el cu noi. Am fost cu el în Germania pentru un contract de două luni. Vă imaginaţi... I-am cunoscut familia, mama lui, sora lui. Era un om deschis, vesel. Făcuse Institutul de Educaţie Fizică şi Sport. Era sportiv. Şi, dacă avea ceva de spus, lua ghitara în mână şi cânta. Alt tip decât muzica folk. Era baladeur, baladeur... Se răreşte lumea în jurul meu. Şi, culmea, toţi sunt mai tineri - şi Mihai, şi Cristinoiu, şi Bogardo, şi Fugaru, şi Şuteu”, a mai spus Horia Moculescu.
Mihai Constantinescu a murit, marţi seară, la vârsta de 73 de ani, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde era internat din luna mai.
Corina Chiriac: Mihai Constantinescu - băiatul vesel, sensibil, care îşi împlinea cu seriozitate vocaţia de artist
Cântăreaţa de muzică uşoară Corina Chiriac spune că regretatul Mihai Constantinescu a fost tipul "băiatului vesel, sensibil, drăguţ, care îţi cânta piese vesele şi îşi împlinea cu seriozitate vocaţia de artist, aceea de a descreţi frunţile spectatorilor".
Corina Chiriac consideră că a fost colegă cu Mihai Constantinescu "toată cariera".
"Am fost colegă cu Mihai toată cariera mea. El s-a lansat înaintea mea, nu din cauza vârstei, ci pur şi simplu a nimerit înainte şi a avut o perioadă enorm de fructuoasă în primii zece ani de carieră, când era într-un trio cu Marius Ţeicu şi cu Olimpia Panciu. Cu siguranţă au rămas undeva, în arhiva TVR, filmări cu ei trei. Erau filmaţi de către tânărul, pe atunci, producător şi regizor de televiziune Titus Munteanu. (...) El trebuie înţeles ca un artist al unei epoci de 50 de ani, aşa cum sper să fiu şi eu ţinută minte când o fi. Noi am început să cântăm într-o vreme tulbure. Nici astăzi vremurile nu sunt mai puţin tulburi. Şi astăzi ar fi nevoie de mult mai mulţi artişti", a declarat Corina Chiriac pentru Agerpres.
Ea a precizat că regretatul cantautor "s-a lansat într-o vreme când, ca şi astăzi, era nevoie de artişti".
"Ce a avut Mihai particular şi foarte agreabil pentru public? În primul rând, era extrem de vesel, venea cu emoţie pozitivă în faţa publicului. Contribuia faptul că era foarte frumuşel, era un etern adolescent. Nu a fost un Don Juan - acela era Cornel Constantiniu -, el era la început un adolescent care îţi cântă cu chitara, genul care se purta atunci când se pleca în tabără cu trenul", a mai spus artista.
Corina Chiriac a amintit că Mihai Constantinescu "a fost un compozitor talentat, şi-a cântat piesele lui".
"Marile lui şlagăre - 'Sus în deal', 'Iubiţi-ne că suntem flori' şi aşa mai departe - erau compoziţiile lui, muzică şi versuri. El avea trei haruri în unul. Sigur, faptul că îşi cânta muzica lui şi compoziţiile lui i-a creat o bună dispoziţie de a continua să creeze şi, în acelaşi timp, a bucurat mai multe generaţii de spectatori. (...) El a fost exact genul de artist menit să binedispună o sală întreagă de spectatori. Chiar şi dacă aş spune doar atât despre el, tot ar fi foarte mult, pentru că eu consider că Mihai a avut vocaţie de artist", a adăugat Corina Chiriac.
Editor web: Liviu Cojan