Unei femei i s-au furat oglinzile de la maşină de 15 ori în decurs de trei luni. Disperată, femeia a recurs la soluţii hilare pentru a-i ţine departe pe hoţi.
„Mi le-am spart singură cu ciocanul. Și asa mi le-au furat. La un moment dat mi le furam singură, când mă dădeam jos din maşină le băgam în geantă”, spune Adriana Antipa.
Paguba e mare. O singură oglindă costă mai bine de 500 de lei. Hoţii nu se dau însă în lături nici de la capturi mărunte.
De multe ori miza furturilor este destul de mică, dar pentru proprietari paguba rămâne pagubă. De aceea poliţiştii ne recomandă să ne inscripţionăm numărul de la maşină pe oglinzi, pe stergătoarele de parbrize, chiar şi pe jante. Astfel hoţii vor fi descurajaţi să le valorificfe.
Hoţii nu mai sunt speriaţi de camerele de supraveghere care îi filmează chiar când acţionează, dar poliţiştii spun că nici proprietarii nu sunt destul de precauţi. Un telefon, geanta sau portofelul lăsate în maşină sunt practiv o invitaţie pentru hoţi.
„De la începutul anului au fost identificate 205 persoane suspecte de săvârşirea de furturi din autoturisme. Prin folosirea de corpuri dure forţează uşile autoturismelor, fie sparg geamurile acestora”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.
Şi daca nu erra destul, hotii beneficiază acum si de tehnologia avansată.
Coborâm din maşină, apăsăm butonul de la telecomandă şi ne imaginăm că maşina s-a închis. Este, însă, suficient ca în preajmă să fie un hoţ care are o telecomandă asemănătoare, care ne poate bruia semnalul, astfel că maşina rămâne de fapt deschisă. De aceea este foarte bine să verificăm de două ori.