La Lugoj, de exemplu, până la miezul nopţii, aproape o mie de porţii cu aperitive, supe, fripturi şi prăjituri vor ajunge pe mesele invitaţilor. Gazdele au socotit că este mai comod aşa, chiar dacă nu se vor putea lăuda cu priceperea în ale bucătăriei.
De la primele ore ale dimineţii, bucătarii au împachetat mii de sarmale şi au pus la cuptor sute de tăvi cu friptură. Totul, după un grafic bine stabilit.
Erwin este una dintre gazdele care îşi va servi invitaţii cu mâncare pregătită de o firmă de catering. A plătit 35 de lei pentru un meniu, dar, la ora la care mulţi dintre vecinii lui aleargă prin magazine sau robotesc în bucătărie, poate sta relaxat la televizor.
Bunica lui Erwin, uşor ofensată că nu a fost solicitată să pregătească masa de revelion, susţine că nu vrea să mănînce decât ce pregăteşte ea.
La preţul unui meniu se adaugă băutura, pe care însă gazda o cumpără, după preferinţele musafirilor.