Mâna bionică, inventată de profesorii gălăţeni, este dotată cu zece senzori. Aparatul îl ajută pe sportiv să-şi ţină braţele în poziţia corectă atunci când aruncă mingea.
Datele recepţionate de mâna bionică sunt transmise unui calculator, iar la sfârşitul antrenamentului, jucătorul primeşte o notă. „Ideea s-a născut dintr-o necesitate şi anume în procesul de învăţare, la etapa de iniţiere, greşeala este inerentă şi atunci s-a dorit corectarea greşelii încă din fază incipientă”, a spus Carmen Pîrvu, lector Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Galaţi.
Mâna bionică poate fi folosită şi în alte domenii, spun cei care au inventat-o. „Sistemul în general este conceput ca să poate fi adaptat pentru diferite sporturi, sistemul conţine partea de transmisie la distranţă, care rămâne neschimbat şi poate fi aplicat şi pentru medicina recuperatorie”, a spus Răzvan Roşculeţ, profesor Facultatea de Inginerie.
Realizarea aparatului a durat aproximativ un an. Aparatul inventat de profesorii gălăţeni, unic în lume este simplu de folosit şi a stârnit deja interesul unor investitori, în condiţiile în care îmbunătăţeşte performanţele sportivilor dar şi reduce la jumătate timpul de învăţare. Mâna bionică este în prezent în curs de brevetare.