Cu serele de zarzavat lângă blocurile în construcţii sau cu firele de înaltă tensiune trecând pe deasupra caselor, nu e greu de imaginat că în urmă cu puţin timp pe locul caselor cu etaj creştea porumbul.
Peisajul pare dezolant: toalete lăsate în mijlocul drumului de muncitorii care au ridicat casele, câinii fără stăpân fac parte din peisaj, iar farmaciile sau magazinele lipsesc.
În timp ce în Moldova şi Oltenia numărul construcţiilor noi a fost anul trecut cu câteva sute mai mic pentru fiecare regiune, faţă de 2012, piaţa imobiliară s-a mai dezmorţit în Bucureşti şi în vestul ţării. Dar, cu cât se construieşte mai mult în Capitală, cu atât problemele sunt mai mari.
„În ultimii doi ani am livrat 100 de imobile. Aici unde stăm noi era efectiv câmp. Infrastructura nu a fost prevăzută pentru acest tip”, spune Sorin Purice, investitor.
Proprietarul unui astfel de bloc se mândreşte că a ridicat construcţia în doar patru luni şi vor mai urma alte şapte. Cel mai scump apartament costă sub 58.000 de euro, dar cei care visează la o casă aici nu iau de multe ori în calcul toate detaliile.
În zilele însorite, noroiul de pe drum se mai usucă, dar în mod normal acesta poate ajunge până la jumătatea unei maşini.
Până când străzile vor fi asfaltate, locuitorii acestor cartiere rezidenţiale vor merge în continuare cu pantofii în sacoşă şi cizmele de cauciuc în picoare până la primul mijloc de transport.