Pentru o mie de locuitori ai unui cartier din Anina, cel mai apropiat cabinet medical se află la 7 kilometri. Drumul este cu atât mai dificil cu cât este extrem de denivelat şi trece printr-o pădure.
Ca să-i scape pe oameni de corvoadă, autorităţile încearcă să angajeze un medic la dispensarul din cartierul mărginaş, dar niciunul nu este atras de ofertă. Pare greu de crezut, dar acesta este singurul drum pe care oamenii pot ajunge la medicul de familie din centrul orașului Anina.
Cei mai mulți dintre locuitorii cartierului Brădet nu au mijloace de transport, astfel că parcurg aproape șapte kilometri pe jos. Un efort greu pentru mulţi dintre cei o mie de oameni care locuiesc în cartierul izolat.
„Am fost la urgență, am avut probleme cu respirația, de la inimă, și nici... Ambulanța a fost plecată la Reșița, până să căutăm o mașină, până să... e greu, că e drumul rău, mașinile nu prea circulă”, a spus un localnic. Primăria a investit 30.000 de lei şi în construcţia unui dispensar în cartierul Brădet. Dar clădirea stă goală de mai bine de un an.
„Am zis, hai să încercăm cu medicul de familie, care oricum are arondați 200 de pacienți pe cartierul respectiv, să încercăm să-l ducem noi pe cheltuiala noastră, 2-3 ore pe săptămână și să poată să-i consulte și să fie aproape de ei, dar...”, a spus Dorinel Ungureanu, viceprimarul orașului Anina.
Legea obligă un doctor să lucreze într-un cabinet cel puţin 35 de ore pe săptămână. Cei trei medici din oraş nu pot respecta această normă pentru că nu le-ar mai rămâne timp pentru pacienţii lor. Primăria a cerut ajutorul Casei Judeţene de Sănătate, Direcţiei de Sănătate Publică şi Prefecturii Caraş-Severin. Dar răspunsul se lasă aşteptat.