De aceste condiţii moderne ar trebui să beneficieze copiii sărmani din localitatea Vutcani. Anual, primăria ar trebui să aloce 200.000 de lei pentru plata angajaţilor şi asigurarea unei mese pe zi pentru copii.
Viorel Cristea, viceprimarul comunei Vutcani: „Datorită lipsei de fonduri cu care ne confruntăm. Şi nu s-a ştiut lucrul acesta şi când s-a construit centrul? Ba da, s-a știut lucrul acesta când am construit centrul, dar ştiţi cum facem noi, trăim cu speranţa că o să se găsească posibilitatea şi o sa fie mai bine mâine decât azi.”
Localnicii sunt nemultumiţi de situaţie.
Violeta Muscă, localnică: „Este mare păcat pentru că s-a investit atât în această clădire şi cu construcţia şi cu dotarea, o dotare extraordinară şi acum stă nefolosită, în paragină.”
„Trebuia să se gândească înainte, să pună bani şi să redeschidă centrul pentru copii.”
În comuna Vutcani sunt 200 de copii de vârstă şcolară, iar pentru cei mai săraci centrul de zi ar fi trebuit să fie o a doua casă. Aici urmau să-şi facă lecţiile, să se joace, să mănânce şi să doarmă.
Daniela Mitrofan, psiholog: „Astfel de centre în comunităţile sărace au rolul de a oferi copiilor o oază de speranţă pentru a-şi putea face temele, pentru a avea rezultate mai bune la învăţătură şi a reduce absenteismul şcolar.”